Skip to content
Politică

Reuniune de urgenţă la la Luxemburg pentru criza imigranţilor. Cum s-a poziţionat România

" "

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a pledat, la reuniunea miniştrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg, pentru adoptarea unor soluţii urgente în problema refugiaţilor, potrivit antena3.ro.

„Discuţia privind fenomenul migraţiei, din cadrul reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Luxemburg vineri şi sâmbătă, a prilejuit „un schimb amplu de opinii cu privire la modul în care UE este chemată să răspundă acestei provocări majore”, informează MAE, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

" "

„Avem nevoie de soluţii urgente şi adecvate care să trateze problema la sursă, în ţările de origine, dar si în cele de tranzit. E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului. Avem nevoie de soluţii comune, la nivel european, cele unilaterale nefiind eficiente. Migraţia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeană actuală, prin implicaţiile pe plan umanitar, dar şi prin provocările la adresa politicilor Uniunii Europene şi a modului de gestionare a spaţiului european”, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Aurescu a mai afirmat că alături de „situaţia gravă de securitate” din vecinătatea estică, problema migraţiei reprezintă o „provocare” care va da măsura solidarităţii europene şi a angajamentului în apărarea principiilor şi valorilor UE.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *