Skip to content
Politică

Reuniune informală la Palatul Regal şi la Parlament: Se întâlnesc miniștrii din ţările membre ale UE

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale Uniunii Europene va avea loc, miercuri şi joi, la Bucureşti, urmând să fie prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, va avea loc, îmiercuri şi joi, reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre UE.

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Regal şi la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

„Reuniunea informală va fi prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini şi va fi găzduit de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş. La lucrările reuniunii au fost invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Secretarul General adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix”, arată MApN.

Reuniunea va debuta miercuri, la Palatul Regal, cu o cină de lucru având ca temă „Femeile, Pacea şi Securitatea”, un domeniu de interes comun pentru UE, NATO şi ONU. De asemenea, va fi discutat şi modul prin care activităţile circumscrise acestui domeniu pot fi integrate în misiuni de menţinere a păcii şi management al crizelor, anunță news.ro.

Joi, 31 ianuarie, în cea de-a doua zi a reuniunii, miniştrii se vor întâlni la Palatul Parlamentului pentru a dezbate stadiul şi perspectivele implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate Comună. Se va pune accent pe progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării, pe modalităţile de asigurare a coerenţei diverselor iniţiative din domeniul apărării europene, din perspectiva transpunerii în practică a deciziilor Consiliului UE, precum şi pe utilizarea instrumentelor optime aflate la dispoziţia Uniunii pentru valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice, în sprijinul forţelor armate ale statelor membre, mai arată MApN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *