Skip to content
Politică

Reușita lui Siegfried Mureșan în PE: Sumă record pentru disponibilizații de la Mechel

Parlamentul European  a aprobat miercuri ajutorul acordat muncitorilor disponibilizați de la combinatul Mechel Câmpia Turzii pentru a-și găsi noi locuri de muncă. Finanțarea din Fondul european de ajustare la globalizare (FEAG) va completa eforturile naționale, intrând în vigoare după adoptarea de către Consiliul de miniștri al UE, potrivit unui comunicat de presă al PE.

„Închiderea combinatului de sârmă de la Câmpia Turzii aproape că a triplat numărul de șomeri din regiune”, a spus raportorul Siegfried Mureșan (PPE/PMP). „De aceea, cred că acești bani vin ca o gură de aer pentru cei de acolo. Uniunea Europeană oferă acestor oameni o șansă la un trai decent”, a adăugat el.

Autoritățile române au cerut ajutor prin FEAG pentru 1.000 de lucrători disponibilizați de producătorul de oțel Mechel Câmpia Turzii și de furnizorul său.

Cererea pentru produsele lor a scăzut mai ales ca urmare a importurilor din China. Cele 3,571 milioane de euro vor fi utilizate, printre altele, pentru plata reconversiei profesionale, finanțarea unor noi afaceri și consultanță pentru găsirea unui nou job. Data probabilă la care Consiliul de miniștri al UE va vota asupra ajutorului acordat României este 25 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *