Reuters: Fuziunile și achizițiile ar putea relansa sectorul neglijat al telecomunicațiilor din Europa

Sursa: Profit.ro

O serie de posibile tranzacții în industria fragmentată a telecomunicațiilor din Europa a adus în centrul atenției acest sector care se confruntă cu probleme, deoarece consolidarea ar putea contribui la creșterea marjelor de profit, transmite Reuters.

Acțiunile companiilor europene de telecomunicații se află la minime record în comparație cu piața, după ani de neglijare a acestora de către investitori, pe piețele dominate de companii cu megacapitalizări, care oferă randamente mai mari, scrie News.ro.

De la începutul anului 2000, companiile de telecomunicații europene și-au văzut capitalizarea de piață prăbușindu-se de o valoare de șase ori mai scăzută, la 270 de miliarde de dolari.

”Credem cu tărie că fuziunile și achizițiile pot atrage atenția asupra unui sector de acțiuni complet uitat”, a declarat Fabio Caldato, manager de portofoliu la compania de investiții AcomeA SGR.

„Construim poziția. Pot avea loc fuziuni și achiziții transfrontaliere care să reducă în sfârșit concurenta și crește marjele pentru operatorii de telecomunicații”, a adaugat el.

Vodafone a anunțat săptămâna aceasta că poartă discuții exclusive pentru a-și vinde divizia italiană către Swisscom, pentru 8 miliarde de euro, în timp ce alte potențiale tranzacții sunt în curs.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: