Reuters: Socialiștii spanioli au ajuns la un acord cu separatiștii catalani pentru a sprijini guvernul

Socialiștii spanioli
Sursa foto: Profimedia

Socialiștii din Spania au ajuns la un acord cu partidul separatist catalan Junts (Împreună pentru Catalonia), fondat Carles de Puigdemont, pentru sprijinul guvernului, a declarat joi pentru Reuters o sursă apropiată negocierilor, un pact care ar putea atrage critici puternice dacă implică amnistii pentru activiștii separatiști.

Partidul Socialist (PSOE) nu a răspuns imediat solicitării de comentarii, în timp ce un purtător de cuvânt al formațiunii Junts a refuzat să comenteze. Întrebată despre un acord, ministrul interimar al Economiei, Nadia Calviño, a spus joi: „Sper să avem un guvern cât mai curând posibil”.

Prim-ministrul interimar al Spaniei Pedro Sanchez și partidul său socialist PSOE încearcă să formeze un guvern, după ce alegerile din iulie nu au generat niciun câștigător.

El a ajuns la un acord pentru a guverna în coaliție cu platforma de dură de stânga Sumar luna trecută, dar are nevoie și de alte câteva partide mai mici – care l-au susținut în trecut – să-l susțină într-un vot de investitură care ar putea avea loc de săptămâna viitoare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: