Skip to content
Politică

Revelionul altfel. Mii de medici, pompieri şi poliţişti au fost la muncă

În timp ce pentru milioane de români Revelionul este un prilej de distracție și relaxare, pentru mulţi alţii nu este decât o noapte obişnuită, pe care o petrec la serviciu, în slujba oamenilor.

Este vorba despre miile de pompieri, medici, jandarmi și polițiști care, de dragul profesiei, au grijă ca toţi ceilalţi să poată sărbători trecerea dintre ani în siguranță. La Timișoara, zeci de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, SMURD și Ambulanță au trecut în noul an pregătiți de orice situaţie, informează digi24.ro.

Fabian este voluntar încă din liceu și nu este prima dată când prinde trecerea dintre ani în ambulanță.

 

„Vin la Ambulanță de aproximativ trei ani, din timpul liceului și vreau ca până la sfârșitul facultății să continui. Am decis să îmi petrec noaptea de Revelion ca și anul trecut alături de echipajul meu, pe ambulanță,” spune Fabian Mihai voluntar Serviciul Județean de Ambulanță Timiș.

 

Chiar dacă munca îi face să uite de foame și de frig, unii dintre ei speră ca 2016 să fie un an mai bun.

 

Reporter: “Ce îți dorești de la noul an?”

 

Florin Crişan, medic Serviciul Ambulaţă Timiş: „Multă sănătate pacienților noștrii, noi să avem cât mai multe ambulanțe, ambulanțe mai bune pentru că nu toate sunt la fel de bune și… eu știu… să putem să ne facem treaba cât mai bine.”

 

Aproape 90 de angajați de la Ambulanța Timiș și-au petrecut noaptea dintre ani la muncă.

 

Florin Crișan medic Serviciul Județean de Ambulanță Timiș: „Noaptea de Revelion este o noapte ca și oricare. Nu e nimic deosebit față de restul nopților atât că numărul de echipaje este mai mare decât în restul nopților. Nu este niciun coleg de-al nostru liber.”

 

Departe de artificii, dar gata să sară-n foc. Așa și-au petrecut Revelionul și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

 

Cătălin Dăescu, ofițer ISU Timiș: „Colegii noștri de la pompieri se petrec în ajunul Revelionului cel mai bine la serviciu, în locul în care petrec cea mai mare parte a timpului. Ca număr de echipaje sunt în formulă completă, încadrați ca în fiecare zi.”

 

La datorie în noaptea de Revelion au fost și zeci de jandarmi și polițiști care au asigurat liniștea și ordinea publică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *