Skip to content
Politică

Revenire-cheie în PNL şi planuri cu Cioloş pentru parlamentare SURSE

Citiţi mai jos despre o revenire-cheie în Partidul Naţional Liberal şi planurile PNL cu prim-ministrul Dacian Cioloş pentru alegerile parlamentare care se apropie.

PNL ia în calcul posibilitatea de a-i oferi lui Cătălin Predoiu un loc eligibil pe lista pentru Senat de la Bucureşti, au declarat duminică surse din partid pentru Mediafax, potrivit cărora intrarea lui Dacian Cioloş în PNL i-ar scădea credibilitatea şi nu ar oferi multe puncte în plus liberalilor.

Cătălin Predoiu, retras din conducerea PNL după eşecul de la Capitală, ar urma să primească un loc eligibil pe lista pentru alegerile parlamentare pe care PNL o va depune pentru Senat în Bucureşti, au afirmat sursele citate, care au precizat că în partid liberalii duc o luptă acerbă pentru a obţine un loc eligibil pe listele de la Bucureşti.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, în luna iulie, că eşecul de la alegerile locale din Bucureşti nu îl mai califică pe Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier şi că în partid se poartă discuţii şi se fac sondaje pentru a vedea care este profilul premierului pe care electoratul şi-l doreşte, urmând ca liberalii să ţină cont de acesta atunci când îşi vor desemna un prim-ministru.

Sursele din PNL au declarat, totodată, pentru agenţia sus-menţionată, că liberalii sunt dezamăgiţi că anumite cercetări sociologice arată că electoralul nu îl mai vede pe Dacian Cioloş la fel de credibil dacă s-ar alătura unui partid politic.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga afirma, la sfârşitul lunii iunie, că nu va fi paritate PNL-PDL pe listele pentru alegerile parlamentare. Filialele PNL urma să trimită până pe 15 august prima variantă a listelor pentru parlamentare. Prima şedinţă a conducerii liberale va avea loc luni, 22 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *