Skip to content
Politică

Revenire pe cai mari: Rovana Plumb și Elena Petrascu vor să-l pună șef la Aeroporturi Bucuresti pe Gabriel Stoe

rovanaplumb.ro

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, nu si-a indeplinit atributiile dupa preluarea presedintiei UE de catre România, cand cu mitingul european al transportatorilor, in schimb doreste sa bage „fitile” in minister pana cand va fi numit noul ministru plin, scriu jurnaliștii de la ziuanews.ro

De altfel, atributiile Rovanei Plumb ar trebui sa fie limitate in aceasta perioada in ceea ce priveste numirile pe posturi, ministrul interimar avand rol de a asigura o continuitate.

Ca atare, nici nu a vazut prea bine biroul ministerial ca Rovana Plumb vrea sa puna un nou sef la CN Aeroporturi Bucuresti SA, care are in administrare aeroporturile Otopeni si Băneasa, principalele porti aeriene ale României, prinse in sistemul de securitate europeana, dar mai ales in Spatiul Schengen. Ei bine, pe cine vrea Rovana Plumb sa inscauneze, pe nimeni altul decat pe Gabriel Stoe. Adica, sa puna lupul paznic la oi. Plumb nu e singura in demersul ei, ci e sfatuita de Elena Petrascu – de la care se pare ca a sosit propunerea – cea care conduce de fapt ministerul. Petrascu e cunoscuta ca „pupila lui Lucian Sova”, cea care a fost si la Posta Romana si care acum gestioneaza ca secretar general ițele de la Transporturi. Petrascu este la randul ei in atentia organelor de cercetare penala pentru diverse fapte din MT, mai adaugă jurnaliștii.

Stoe a mai fost director de financiar si achizitii al CNAB, sub mai multi sefi, fiind in prim-planul mai multor rapoarte ale corpurilor de control din minister, dar, mai mult, fiind in atentia organelor de cercetare penala pentru achizitii dubioase, in mai multe dosare, din care unele au fost trimise in instanta. Gabriel Stoe a fost o perioada si director interimar al CNAB, situatie in care a fost retinut ca unul dintre cei mai dezastrosi sefi pe care i-a avut compania, cifrele de audit prabusindu-se rapid.

Tot Stoe a pus mana si pe Tarom la un moment dat, numirea sa fiind considerata ilegala. Si din aceasta pozitie s-a dovedit a fi un manager prost, fiind prins in cateva dosare de cercetare ale autoritatilor. Mai mult, ca reteta sa fie completa, Stoe este var primar cu directorul general Tănăsescu de la Milenium, care este firma ce deține toate spațiile de food din aeroport! Iar relatiile de nepotism din CNAB si Tarom ale lui Gabriel Stoe sunt cuprinse pe liste ce au facut obiectul dezvaluirilor de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *