Skip to content
Puterea Știrilor Video

Revenirea în forță a pandemiei i-a luat prin surprindere și pe specialiști. Medic infecționist: Nu ne așteptam să fie o creștere atât de mare

Inquam Photos

Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, a comentat la „Puterea Știrilor”, numărul mare de cazuri de coronavirus din România, după aplicarea măsurilor de relaxare, în ziua înregistrării interviului înregistrându-se 269 de noi cazuri de coronavirus și 22 de morți.

„Este o cifră mare, dacă ne gândim la ultimul interval de timp, în ultimele două săptămâni. Cred că ar trebui să ne îngrijoreze, dar cu siguranță să nu intrăm în panică, pentru că avem niște informații și putem să plecăm de la următoarea situație: e o diferență foarte mare între ce s-a întâmplat în timpul pandemiei și ce se întâmplă acum, pentru că e clar că testăm mai mult. Avem zile când avem 12.000 de teste fiecare zi, chiar 13.000, asta înseamnă că ne interesează cât se pozitivează. Este un indice de pozitivitate în timpul pandemiei, iar la un moment dat aveam jumătate din aceste teste ca număr. E clar că și numărul celor care sunt pozitivi într-o zi se raportează în felul acesta”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

Medicul infecționist mai spune că trebuie luate în calcul cele trei etape de măsuri de relaxare de până acum, deoarece la sfârșitul acestei luni suntem exact în punctul în care avem efectele maxime de la cea de-a treia etapă de relaxare.

„Era evident după ce au venit aceste măsuri de relaxare, însemnând faptul că fiecare putea circula oriunde la nivelul României, au început concediile etc. Clar urma o creștere, dar nu ne așteptam să fie o creștere atât de mare. E mai mare decât prognoza și acesta e motivul pentru care ar trebui să ne îngrijorăm și ar trebui să gândim constructiv, adică ce putem face noi în așa fel încât să schimbăm aceste lucruri, dar totuși să rămânem cu măsurile de relaxare”, a mai spus, la „Puterea Știrilor”, dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *