Skip to content
Societate

UPDATE: Aglomeraţie pe Valea Prahovei – coloana de maşini se întinde pe zeci de kilometri

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, ora 17.20

Traficul pe DN1 se menţine la valori ridicate, în special în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, informează IPJ Prahova.

" "

Pe DN 1 traficul se menţine în valori ridicate în special în zona montană, din ambele sensuri. S-au format coloane auto către Braşov de la km 96 până la km 107 Comarnic, din centru localităţii Breaza până la ieşire în DN 1, pe Posada, şi de la km 120 până la km 130 Buşteni, pe str. Zamora din staţiunea Buşteni, pe sensul către Bucureşti, de la km 146 Timişu de Sus, până la km 132 Buşteni şi pe Centura de Vest Ploieşti circa 500 metri până la km 66 giratoriu Lukoil„, precizează IPJ Prahova.

În zonele aglomerate sunt prezenţi poliţişti pentru a dirija traficul.

Se acţionează în toate staţiunile şi pe Centura de Vest a Ploieştiului cu 29 de poliţişti rutieri coordonaţi cu patru ofiţeri (10 autospeciale de poliţie). Temperatura în zona montană este între minus 10 şi minus 12 grade Celsius”, mai informează IPJ Prahova.

UPDATE, ora 13:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația se desfășoară în condiții de aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe zona de urcare către stațiunile montane. Astfel, pe segmentul de drum cuprins între kilometrii 96+300 de metri și 108, între localitățile Cornu și Comarnic, județul Prahova, se circulă în coloană. Pe același sens de mers, între stațiunile Sinaia (kilometrul 120+500 de metri) și Bușteni (kilometrul 131), valorile de trafic sunt, de asemenea, ridicate.

Tot pe DN1, însă pe sensul către Capitală, se circulă în coloană de la limita cu județul Brașov, până în zona centrală a stațiunii Bușteni.

Polițiștii acționează în teren pentru fluidizarea traficului.

*****

Valorile de trafic au început să crească, joi, pe DN 1 Ploieşti – Braşov, pe raza localităţii Comarnic, unde se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Braşov, între kilometrii 101 – 107, precum şi în zona centurii Sinaia, pe tronsonul kilometric 123 + 500 de metri – 125 + 800 de metri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, se circulă în coloană, în acelaşi sens de deplasare, între kilometrii 128 şi 131, pe raza staţiunii Buşteni, scrie agerpres.ro.

Conform Infotrafic, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe tronsonul kilometric 92+600 de metri – 95+600 de metri, pe sensul către Braşov al DN 1, pe raza localităţii Cornu.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza condiţiilor de trafic şi de drum, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalţi participanţi la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcţiei, semnalizând totodată această intenţie.

Poliţiştii recomandă şoferilor să ia în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puţin aglomerate decât arterele principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *