Skip to content
Politică

Revine legea „Big Brother”? Ce spune procurorul general al României

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat, miercuri, de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate si soldat cu victime.

Douăsprezece persoane au fost ucise, ieri, cu sânge rece, în urma atacului terorist de la sediul ziarului satiric.

În acest context, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a transmis că sunt necesare legi pentru prevenirea atentatelor. Nițu a punctat că „legile privind cartelele preplatite ar putea constituie astfel de instrumente potrivite, daca le-am avea.”

„Legile privind cartelele preplatite ar putea constituie astfel de instrumente potrivite, daca le-am avea. Nu vreau sa fac comparatii cu alte legi, se impun a fi adoptate legi eficiente care sa poata constitui instrumente foarte bune pentru a putea preveni actele de terorism. Astfel de acte normative care sa ne poata permite sa anticipam ce fac astfel de oameni sunt imperios necesare. Pentru a actiona ferm impotriva teroristilor si pentru a putea preveni actele de terorism nicio masura nu poate parea ca fiind disproportionata.”, a declarat procurorul general,Tiberiu Nițu, joi dimineața.

3 comentarii la “Revine legea „Big Brother”? Ce spune procurorul general al României

  1. Ca e nevoie de legi in acest domeniu, asta este evident. Dar legea asta, in particular, este un moft. O sustin tocmai cei care, chiar anterior aparitiei ideii existentei ei, au decredibilizat-o prin actiunile lor. Adica cei ce folosesc ascultarea telefoanelor ca pe un mijloc de exercitare a politiei politice, ca pe un mijloc de violare a intimitatii. Daca ei nu ar fi facut excesele pe care le-au facut de ani buni, se putea discuta. Asa insa, retinerile societatii civile sunt absolut intemeiate. Si mai e ceva. Daca de exemplu o organizatie terorista fura pur si simplu un numar de telefoane. Ca s-or pricepe si la ciordit daca sunt teroristi. Ce functionalitate mai are atunci legea asta atat de trambitata ??? Ca sa nu mai vorbim de milioanele de documente de identitate false existente la nivel mondial, pe baza carora se pot elibera cartele telefonice fara numar. Cred ca se profita doar de conjunctura asta pentru a se impune o lege total nedemocratica. Si, deja dovedit, neconstitutionala !

  2. P.S.
    Apropos, in tara in care trebuie sa apara clanul Bercea pentru a ne spune in ce afaceri murdare e implicat fratele presedintelui Romaniei, crede cineva ca ascultarea telefonului meu va evita atacurile teroriste ???

  3. Stai linistit Dani ca n-are nimeni timp si interes sa te asculte pe tine fara mandat si fara motive intemeiate.Problema este ca in cazuri urgente,pana sa le asculte si sa le urmareasca telefoanele(pentru ca e nevoie de mandat)…..teroristul,criminalul a ucis.Si pana vine mandatul el dispare si ajunge departe.Asadar eu stau linistita,n-am nimic de ascuns,n-are nimeni de ce sa-mi asculte tel sau sa-mi supravegheze traficul de date de pe internet pentru ca nu au nici un motiv.Ba chiar mai mult daca cuiva nu-i place fata mea si ma ameninta cu moartea,asa de fanatic si terorist ce ii el….poate am sansa sa scap cu viata si sa stau linistita ca altcineva inaintea mea il opreste din drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *