Skip to content
Politică

Revocarea lui Lazăr. Alina Gorghiu îl pune la zid pe Toader: Cuvântul stupid mi se pare destul de blajin pentru ce a făcut! EXCLUSIV

Digi24

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanșat revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

CITIȚI MAI MULTE AICI: UPDATE Tudorel Toader a făcut public REZULTATUL evaluării lui Augustin Lazăr: Declanșez procedura de revocare

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu senatorul PNL, Alina Gorghiu, pentru a analiza decizia lui Tudorel Toader. Astfel, juristul a precizat că este o măsură stupidă deoarece ministrul Justiției a luat-o pentru a nu fi remaniat din funcție, în urma presiunilor puse de Liviu Dragnea asupra sa.

„Din punctul meu de vedere este cea mai stupidă măsură pe care putea să o ia ministrul Justiției în acest context social, politic. Din păcate domnia sa nu mai are autonomia deciziei sale. Este o decizie pe care o ia la presiunea șantajului pe care Dragnea îl practică de ceva vreme cu domnia sa, șantaj privitor la remanierea lui Toader din funcția de ministru al Justiției. Este în același timp o decizie care vine să acopere jena pe care ar trebui să o resimtă ministrul Justiției, membru al Comisiei de la Veneția, ca urmare a criticilor pe care Comisia de la Veneția le-a făcut cu vârf și îndesat pe Legile Justiției, pe Codul Penal, pe Codul de Procedură Penală în ciuda negocierilor pe care ministrul pretinde că le-a avut. Este în același timp un subiect de exploatat mediatic din punctul de vedere al PSD, mai ales pentru că se vrea acoperită o temă cât se poate de firească și normală și anume tema medierii prezidențiale pe care astăzi a făcut-o președintele Klaus Iohannis, temă care ar avea ca obiectiv un consens parlamentar în urma unei dezbateri pe Legile Justiției, ceea ce ar însemna un gest de înțelepciune al actualei clase politice

Una peste alta, cuvântul stupid mi se pare destul de blajin pentru ceea ce a făcut Toader astăzi pentru că practic de dragul lui Dragnea a aruncat în aer orice posibilitate de pace socială în România și de consens politic în privința perfectării legilor care reglementează sistemul judiciar”, a declarat senatorul PNL.

Totodată, întrebată dacă poate fi vorba despre o politizare și mai accentuată a Justiției din România, Alina Gorghiu a scos în evidență că era vorba deja despre o politizare, dar acum este la cote alarmante, Tudorel Toader având ca menire în mandatul său schimbarea procurorilor care nu îi sunt confortabili și care promovează un sistem judiciar independent.

„Deja era politizată destul de mult. Toader a marcat o etapă nefericită pentru sistemul judiciar. A reușit să ducă nivelul de politizare la cote de avarie. Este primul ministru care deși susține că este apolitic, și-a vârât coada în tot ceea ce înseamnă independența sistemului judiciar, a procurorilor ș.a.m.d. De asemenea, s-a făcut o cauză pe perioada mandatului domniei sale din a schimba procurorii care nu îi sunt confortabili și care îi spun că sistemul judiciar merge foarte bine dacă nu este politizat”, a conchis Alina Gorghiu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *