Skip to content
Politică

Revolta anti-Prună explodează: DENUNȚ pentru MINCIUNĂ

huff.ro
" "

Explodează revolta împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună. Tehnocrata s-a ales cu un DENUNȚ la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), după ce a mărturisit în fața CSM că mințise la CEDO cu privire la bugetele pentru penitenciare.

Este vorba despre Danubius-Drobeta sindicat al lucrătorilor din penitenciare. Denunțul se referă la infracțiunea de fals în declarații în formă continuată, scrie Agerpres.

" "
" "

Potrivit unui comunicat al sindicaliștilor, aceștia o reclamă pe Raluca Prună la Parchetul General în legătură cu declarația făcută de aceasta la o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, în care a recunoscut că a mințit la CEDO cu privire la faptul că România avea asigurat un buget de aproape un miliard de euro pentru construirea a șapte penitenciare.

„Astăzi, 21 octombrie 2016, am transmis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunț împotriva doamnei Raluca Alexandra Prună, ministru al Justiției, pentru infracțiunea de fals în declarații în formă continuată în legătură o organizație internațională la care România este parte. Apreciem că fapta ministrului Justiției, Raluca Alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil și imoral, îmbracă un caracter penal, că aceste declarații implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României față de Curtea Europeana a Drepturilor Omului și că este de natură a produce consecințe juridice, scopul afirmației mincinoase fiind evitarea unei posibile sancțiuni”, se arată în comunicatul Sindicatului Danubius.

Sindicaliștii consideră că faptele ministrului Justiției intră sub incidența art.236 Cod penal privind falsul în declarații și art.328 Cod penal privind infracțiuni de fals comise în legătură cu o organizație internațională.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *