Skip to content
Politică

Revolta care unește. Protest în Piața Universității: „Corupția ucide!”, „Oprea, demisia!”, „Jos Piedone!” EXCLUSIV (VIDEO)

UPDATE ora 23:50 Protestatarii s-au intors in piata Universitatii. Acestia cer in continuare demisia guvernului, a edilului de la sectorul 4 si a ministrului de interne.

UPDATE ora 22:45 Oamenii s-au oprit în fața Primăriei Sectorului 4. Niciun reprezentant al Primăriei nu a ieșit să discute cu oamenii. Deși jandarmii nu au oferit timp de câteva ore jurnaliștilor vreo informație actualizată asupra numărului real de români de la protest, în cele din urmă cifra oficială comunicată de instituție este de 30.000 de oameni. Potrivit Realitatea TV, la ora 22:55 sunt în jur de 32.000 de oameni in stradă.

Întreaga Europă privește manifestația de la București. Postul TV Euronews preia live protestul din Capitală.

UPDATE ora 22:20 Protestatarii se indreaptă spre primaria Sectorului 4 pentru a cere demisia primarului Cristian Popescu Piedone pe care il fac respondabil de tragedia din clubul Colectiv. În fața Primăriei de sector se află un cordon de jandarmi.

UPDATE ora 22:00 Oamenii se indreapta spre Palatul Parlamentului. O parte dintre aceștia au ajuns deja în Piața Constituției.

UPDATE ora 21:50 Protestatarii au împânzit centrul Bucureștiului. Aceștia se îndreaptă dinspre Guvern și Calea Victoriei spre clubul Colectiv.

UPDATE ora 20:50 Peste 15 000 de oameni se deplaseaza la aceasta ora spre MAI, acestia scandeaza „Jos Oprea!”. Mai multe masini de politie patruleaza in zona Piata Victoriei. Jandarmii au făcut cordon în jurul guvernului.

UPDATE ora 20:15 Un jandarm i-a transmis unui alt jandarm ca in piata sunt intre 20.000 si 25.000 de oameni. La solicitarile presei, jandarmii refuza sa ofere estimari oficiale.

Autoritatile sunt pregatite sa închidă Piața Victoriei, a declarat Andrei Codau, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere din Bucuresti.

UPDATE ora 20:00 La aceasta oră sunt peste 13 000, posibil chiar 15 000 de protestatari în fața guvernului. Majoritatea sunt tineri. Protestul se transforma in ceva de o amploare impresionanta.

S-a strigat Timisoara, se flutura tricolorul, se cere demisia premierului Victor Ponta.

UPDATE ora 19:40 Coloana de manifestanti a ajuns in fata guvernului. S-au produs anumite altercatii intre protestatari si jandarmi.

UDATE ora 19:00 Centrul Bucurestiului este blocat de protestatari. Sunt in jur de 5000-6000 de oameni care se indreapta direct spre Guvern. Jandarmii nu au avut timp sa aprecieze numarul, dar numarul protestatarilor ar putea chiar de pana la 10 000. Oamenii vin in continuu inspre Piata Romana, pe bulevardul Lascar Catargiu inspre Piata Victoriei. Oamenii cer demisia Guvernului, demisia ministrului de Interne Gabi Oprea. Acestia poarta pancarde, leit-motivul mitingului fiind „Coruptia ucide!”. Acestia declara ca s-au saturat de coruptie si vor o a doua revolutie. Protestatarii cer demisii in masa, de la cea a primarului Piedone, la cea a vicepremierului Oprea, a premierului Ponta si a intregii clase politice din Romania.
„Ne ardeti copiii de vii!”, strigă protestatarii, precum și „Nu plecăm acasă. Morții nu ne lasă!”, „Jos Guvernul!”.
Acest protest nu se anunta a fi ultimul. Oamenii sunt hotarati sa protesteze pana când Piedone isi va da demisia si ceva se va schimba în privința clasei politice.

UPDATE ora 18:45 Numarul protestatarilor a crescut ocuând toate benzile de circulatie. Este forte multa lume carosabil. Toți participanții scandeaza „Demisia!”. Din rond, de la Universitate, rpotestatarii se indreapta spre Piata Romană și este posibil ca aceștia să ajungă în masă, la Guvern. Tot bulevardul Magheru este ocupat de oameni.

UPDATE ora 18:30 Protestatarii au rupt cordonul pus de jandarmi și au ieșit pe stradă. Circulația în zonă a fost oprită iar jandarmii se organizează în formație.

———————————————

Peste 2000 de persoane s-au strans deja, marti, la ora 18:00 in Piata Universitatii din Bucuresti dupa ce s-au chemat, zilele trecute, pe retelele de socializare. Oamenii continua sa vina. Se striga „Jos Oprea!”, „Jos Piedone”, „Coruptia ucide!”, „Rusine, rușine să vă fie!”.

 

 

 

 

 

Oamenii au scris pe retelele de socializare ca vor merge in mars spre Primarie.

Cei prezenți la acest protest cer demisia primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca edilul de la sectorul 4 a stat asunc în această perioadă, deși este direct responsabil de avizele ca nu și-a dat demisia.

 

 

 

 

 

 

 

”Piedone, nu uita, a sosit si ziua ta!”, laolaltă cu „Pușcărie!”, „Solidaritate!”, „Oprea, demisia!”, scandeaza oamenii în Piata Universității, care sunt alaturi de victimele de la clubul Colectiv, infuriați și revoltați pe autoritățile care nici măcar în astfel de clipe nu dau dovada de demnitate.

 

Protest anti-Piedone in piata Universitatii
Protest anti-Piedone in piata Universitatii
Protest anti-Piedone in Piata Universitatii
Protest anti-Piedone in Piata Universitatii
Protest, marti, 3 noiembrie, 2015, in Piata Universitatii
Protest, marti, 3 noiembrie, 2015, in Piata Universitatii
Protestatari pe bd. Magheru
Protestatari pe bd. Magheru
Numarul protestatarilor ar depasi chiar 10 000
Numarul protestatarilor ar depasi chiar 10 000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *