Skip to content
Politică

Revolta de la Floreasca. Ministrul Sănătății vedea roz acolo unde nu era cazul

huff.ro

Revolta de la Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut el însuși că vedea lucrurile în roz acolo unde nu era cazul.

Voiculescu a declarat miercuri că are cunoştinţă despre problemele de la Spitalul Floreasca care au dus la demisia a 17 medici, menţionând că până acum au fost două întâlniri de mediere, a treia urmând să aibă loc în seara aceleiași zile, transmite Mediafax.

„Am informaţii despre un număr îngrijorător de mare de medici. Cunosc problema. Au existat două întâlniri de mediere, convocate de mine. Senzaţia mea era că lucrurile merg într-o direcţie bună. Se pare că nu e aşa. În seara asta am convocat o a treia întâlnire. Sper că va fi ultima. Daca acuzatiile (n.r. aduse managerului de la Spitalul Floreasca) se confirmă, acest lucru e inacceptabil”, a declarat ministrul Sănătăţii, după şedinţa de guvern de miercuri.

Vlad Voiculescu se va întâlni miercuri seara cu medicii care au demisionat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Amintim că șapte medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri, pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun.

„Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a confirmat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

„Nu e o alegere uşoară fiindcă toţi care ne ocupăm de urgenţe o facem pentru că ne place, o facem din pasiune. Din păcate, suntem împiedicaţi. Domnul manager a sunat la registratură şi a transmis acolo să nu ne mai lase să intrăm la secretariatul registraturii. Asta îşi doreşte, să plecăm de aici. 15 medici specialişti şi primari şi-au dat demisia, iar mâine vor veni şi restul colegilor care sunt azi de gardă în alte locaţii. Aproape toţi ne vom da demisia. Garda Spitalului Floreasca nu va funcţiona. Când noi ne vom încheia preavizul, trebuie să găsească alţi medici. Avionul va sta la sol, elicopterul din Bucureşti va sta la sol, maşinile nu vor mai pleca la intervenţii. Totul se va opri, trebuie să găsească alţi medici. Nu cred că noi nu ne vom găsi de lucru în altă parte. Domnul manager nu ne vrea aici, ne-a zis că suntem la marginea medicinei”, a declarat medicul Gabriela Bratosin.

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezent motivele care i-au determinat să demisioneze, deşi există un regulament intern al unităţii medicale în acest sens.

„În perioada urmatoare vor fi mai multe calupuri de examene şi concursuri pentru ocuparea acestor posturi care lipsesc. Nu am notat în aceste demisii scrise nicio motivaţie. Există o regulă în Spitalul de Urgenţă, fiecare demisie este discutată punctual cu managerul spitalului. În aceste demisii nu se regăseşte motivul. Sper ca medicii colegi de la secţia UPU să înteleagă că au depus un jurământ în slujba pacientului şi nu în interesul unui om sau grupuri de interese şi să nu se lase manipulaţi. Nu cred ca demisia mea ar rezolva aceasta situaţie”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spaţiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi, după ce a vizitat pe neaşteptate unitatea de arşi de la Floreasca, care nu era încă funcţională la vremea aceea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *