Skip to content
Politică

Revoltă împotriva turiștilor în Barcelona. Vizitatorii sunt atacați cu ouă

botn.info

Turiștii nu mai sunt un motiv de bucurie pentru spanioli, iar acest lucru se vede cel mai bine în Barcelona, unde tururile organizate de Barcelona Segway Glide au fost restricționate pe anumite rute, după ce localnicii au început să îi atace pe vizitatori cu ouă.

Edgar Torras, fondatorul Barcelona Segway Glide, s-a bucurat de respectul și aprecierea catalanilor când a inițiat afacerea, în urmă cu 17 ani, dar lucrurile s-au schimbat radical de atunci.

„Brusc suntem văzuți ca un inamic”, a constatat Torras, după cum relatează digi24.ro. Supărarea localnicilor este legată de avalanșa de turiști care blochează aproape zilnic centrul istoric al orașului, iar gesturile nu sunt deloc simbolice.

Luna trecută, tineri mascați au atacat un autobuz turistic în Barcelona spărgându-i geamurile și cauciucurile, iar în urmă cu o săptămână, peste 200 de localnici dintr-un cartier al metropolei au protestat față de creștere numărului de locuințe construite pentru a fi închiriate către turiști străini.

Spania este a treia destinație turistică la nivel mondial, fiind depășită în preferințele cătătorilor doar de Franța și Statele Unite, însă climatul propice dezvoltării afacerilor în turism nu mai pare unul foarte fericit.

Alte proteste față de supraglomerarea orașelor spaniole cu turiști sunt așteptate în San Sebastian, o localitate din Țara Bascilor.

Sectorul turistic este responsabil pentru 13% din locurile de muncă din Spania, iar numărul vizitatorilor străini ar urma să crească cu aproape 12% în acest an, până la cifra record de 84 de milioane, după cum prognozează analiștii unei bănci iberice.

Programul distractiv al turiștilor, cel puțin al celor ajunși în Barcelona, va fi unul limitat, după restricționarea anumitor trasee pe care vizitatorii se putea plimba pe vehicule tip Segway. În plus, primarul din Barcelona, Ada Colau, a interzis deschiderea de noi hoteluri în centrul orașului și a demarat o campanie împotriva închirierilor fără autorizație de camere prin platforme precum Airbnb Inc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *