Skip to content
Politică Sport

Revoltă la US Open: jucătoarele nu mai admit să fie penalizate pentru motive ”ridicole”

digi24.ro

După cazul Serenei Williams, căreia i-a fost interzis să poarte, la US Open, costumul mulat special conceput de Nike pentru a preveni coagularea sângelui și a-i proteja sănătatea sportivei, un alt scandal a izbucnit la ultimul Grand Slam al anului și tot pe motive de vestimentație.

Jucătoarea Alize Cornet a fost sancționată pentru că și-a scos pentru câteva secunde tricoul, la marginea terenului, pentru că era pus pe dos. Deși jucătoarea s-a reîmbrăcat rapid cu tricoul corect pus, arbitrul de scaun a decis să o penalizeze pentru „conduită nesportivă”, potrivit digi24.ro.

Cei care au crezut inițial că este vorba doar despre o neînțelegere au fost contraziși de United States Tennis Association, care a precizat după meci că „există o politică” prin care femeilor le este interzis să își scoată tricourile pe teren și că sancțiunea a fost corect aplicată. Cum o asemenea regulă nu există însă în cazul jucătorii de sex masculin, care au voie să se schimbe, măsura a fost intens criticată, ceea ce a făcut U.S.T.A să revină cu precizarea că „toți jucătorii se pot schimba în timp ce sunt așezați pe scaun”.

Cornet a declarat că nu se aștepta ca sancțiunea primită pentru că și-a scos tricoul să devină un subiect atât de fierbinte și a adăugat că nu ar fi putut să joace cu bluza invers, întrucât ar fi incomodat-o la gât. Sportiva franceză i-a luat inclusiv apărarea Serenei Williams, după ce Bernard Giudicelli a declarat că „s-a ajuns prea departe” pentru că americancei i s-a permis să evolueze la Roland Garros purtând un costum negru, mulat pe corp.

Giudicelli trăiește în altă epocă. Ce a spus despre Serena Williams și costumul ei de catwoman este de 10.000 de ori mai rău decât ce am pățit eu pe teren”, a apreciat Cornet.

Nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple așa ceva. Dacă ar fi să spun tot ce cred, ar trebui să fiu cenzurată, pentru că eu cred că e ridicol”, a declarat și Victoria Azarenka.

Concomitent, WTA și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu neclaritatea regulamentului „nedrept” de la US Open și a declarat că este binevenită o clarificare pentru toți sportivii, în mod egal.

Toate jucătoarele m-au susținut și mi-au spus că dacă voi primi amendă vor face scandal, mergem la WTA și facem o revoluție. Le-am spus să se calmeze și să vedem întâi ce se va întâmpla”, a conchis Alize Cornet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *