Skip to content
Politică

Revolta magistraţilor ajunge la Bruxelles. Norica Nicolai, atac la Raluca Prună EXCLUSIV

psnews.ro

Revolta magistraţilor din România are toate şansele să ajungă până în Parlamentul European de la Bruxelles. Eurodeputatul Norica Nicolai o desfiinţează pe Raluca Prună, cea care, la ora transmiterii acestei ştiri, încă ocupă funcţia de ministru al Justiţiei.

CITIŢI ŞI: Explodează Justiția! Magistrații intră în GREVĂ

Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a declarat, luni seară, pentru PSnews.ro, că binecunoscuta grilă de salarizare a judecătorilor şi a procurorilor, impusă de către guvernul Dacian Cioloş prin ordonanţă de urgenţă, este „ilegală”, „neconstituţională” şi „jenantă”.

„În opinia mea, orice formulă discriminatorie între magistraţi, orice formulă de salarizare care îi privilegiază pe unii este absolut ilegală şi neconstituţională, dar şi jenantă faţă de o categorie de magistraţi. Această discriminare pe care a propus-o ministrul Justiţiei prin ordonanţa de salarizare este inacceptabilă. Deşi înţeleg foarte bine că magistraţii nu au dreptul legal de a face grevă, le înţeleg revolta şi cred că primul-ministru este obligat să retragă această ordonanţă de salarizare, a spus Nicolai.

Norica Nicolai a precizat că nu a întâlnit o astfel de situaţie de criză nici în perioada când a activat ca procuror, nici după aceea.

„Este prima dată când avem de a face cu o revoltă evidentă, comunicată prin mijloace de presă, a magistraţilor împotriva unui guvern”, a spus europarlamentarul.

În continuare, vicepreşedintele grupului ALDE european a atras atenţia că Raluca Prună ar fi trebuit să îşi dea demisia imediat după celebra afirmaţie conform căreia „discuţia despre drepturi[le omului] e un lux teoretic”.

„Doamna Prună ar fi trebuit să-şi dea demisia încă de când a făcut acea afirmaţie îngrozitoare, cu privire la «drepturile omului – un lux teoretic». Doamna Prună nu se califică pentru o astfel de funcţie, dacă gândeşte în maniera aceasta. Atunci ar fi trebuit, cu siguranţă. Acum, este la latitudinea premierului dacă va decidă să o demită sau să-i ceară demisia”, a arătat europarlamentarul.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a dat asigurări că va ridica problema justiţiei din România în Parlamentul European.

„Cu siguranţă, va trebui – în Comisia de Drepturi şi Libertăţi – să avem o discuţie cu privire la situaţia administrării justiţiei în România, pentru că nu numai chestiunea magistraţilor, ci şi ceea ce se întâmplă în penitenciare încalcă grav drepturile omului şi deciziile CEDO. Toate acestea ar merita o dezbatere şi o să am o discuţie în grupul liberal, să propun această dezbatere în Comisia de Drepturi şi Libertăţi”, a încheiat Nicolai.

logo-alde

2 comentarii la “Revolta magistraţilor ajunge la Bruxelles. Norica Nicolai, atac la Raluca Prună EXCLUSIV

  1. Activitatea magistratilor,cu anumite exceptii,este deplorabila ! Ce nu le convine acestora? faptul ca au salarii uriase si nu pot fi trasi la raspundere pentru ororile comise in instantele de judecata? Cred ca ceeace i-a imputat Basascu lui Norica Neculai pe vremea cand a fost procuror a fost adevarat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *