Skip to content
Politică

Revoltă spontană la Penitenciarul Iași

O revoltă spontană a avut loc, în cursul serii de luni, la Penitenciarul Iași.

Numărul deţinuţilor revoltaţi n-a fost făcut public până în după-amiaza zilei de marţi, 12 iulie. Oficialii penitenciarului vorbesc despre faptul că cei revoltaţi „şi-au exprimat verbal nemulţumiri legate de condiţiile de detenţie şi conducerea unităţii“.

În acelaşi timp, în cursul serii de 11 iulie, oficialii penitenciarului au transmis un comunicat de presă în care au spus că revolta din penitenciar a fost domolită. Cu toate acestea, deţinuţii revoltaţi au reluat protestele în dimineaţa zilei de marţi, 12 iulie, potrivit informațiilor furnizate de Adevarul.ro

„A fost incendiată o cameră de detenţie, iar angajaţii au intervenit imediat pentru evacuarea deţinuţilor cazaţi la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secţii. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative şi pentru restabilirea ordinii, personalul aflat în serviciu a acţionat şi va interveni gradual, în funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Totodată, a fost alarmat întregul personal, iar la acest moment se continuă discuţiile cu deţinuţii”, a transmis Penitenciarul Iaşi marţi, în jurul orei 11.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *