Skip to content
" "
Politică

Revoltă spontană la Penitenciarul Iași

" "

O revoltă spontană a avut loc, în cursul serii de luni, la Penitenciarul Iași.

Numărul deţinuţilor revoltaţi n-a fost făcut public până în după-amiaza zilei de marţi, 12 iulie. Oficialii penitenciarului vorbesc despre faptul că cei revoltaţi „şi-au exprimat verbal nemulţumiri legate de condiţiile de detenţie şi conducerea unităţii“.

" "

În acelaşi timp, în cursul serii de 11 iulie, oficialii penitenciarului au transmis un comunicat de presă în care au spus că revolta din penitenciar a fost domolită. Cu toate acestea, deţinuţii revoltaţi au reluat protestele în dimineaţa zilei de marţi, 12 iulie, potrivit informațiilor furnizate de Adevarul.ro

„A fost incendiată o cameră de detenţie, iar angajaţii au intervenit imediat pentru evacuarea deţinuţilor cazaţi la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secţii. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative şi pentru restabilirea ordinii, personalul aflat în serviciu a acţionat şi va interveni gradual, în funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Totodată, a fost alarmat întregul personal, iar la acest moment se continuă discuţiile cu deţinuţii”, a transmis Penitenciarul Iaşi marţi, în jurul orei 11.00.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *