Skip to content
Politică

REVOLTĂTOR! Anunț xenofob la McDonald’s Spania: Nu serviți țigani și români!

Burleson Chamber of Commerce

Situație de-a dreptul revoltătoare la un McDonald’s din Spania.

Potrivit B1.ro, se pare că prestigiosul lanț de restaurante le-a cerut angajaților să nu mai servească români sau țigani, sub motivul că ar fi fost victima escrocheriilor acestora.

Anunțul a fost postat în vestiarul angajaților, iar unul dintre aceștia l-a făcut public, pe cel mai mare forum spaniol – Forocoches.

În acest caz, FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa), printr-un comunicat de presă remis redacției de știri Psnews.ro, anunță că a depus, ieri, o plângere penală împotriva companiei Mc Donald’s din Spania, în care cere explicații despre atitudinea xenofobă.

”Cu sprijinul casei de avocatură Paredes y Asociados, FADERE a depus in cursul zilei de ieri o plângere penală împotriva companiei Mc Donald’s.

De asemenea FADERE a cerut explicație companiei cu privire la această atitudine xenofobă. Deja ni s-a confirmat că vor deschide o anchetă internă”, se arată în comunicat.

„Spania este o țară tolerantă și sunt foarte rare cazurile în care străinii să fie tratați discriminatoriu. Totuși din ce în ce mai mulți spanioli sunt deranjați de comportamentul antisocial al țiganilor proveniți din țara noastră, indiferent că vorbim despre cei care cerșesc în intersecții sau despre cei care formează rețelele care exploatează cerșetorii” a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *