Skip to content
Politică

Revoltător: o asistentă socială vrea să urce persoane cu dizabilități pe Moldoveanu

blog.hotelguru.ro

Citiți în cele ce urmează despre un caz revoltător: o asistentă socială vrea să urce mai multe persoane cu dizabilități pe Moldoveanu, cel mai înalt vârf din România.

S-a întâmplat în Galați, unde o asistentă socială care lucrează la o asociaţie pentru protecţia persoanelor cu handicap a anunţat că în minivacanţa de 1 iunie vrea să organizeze o excursie pe vârful Moldoveanu, cu un grup de 35 de persoane fără experienţă, dintre care jumătate sunt cu dizabilităţi, relatează Adevărul.ro.

Femeia, pe nume Lenuş Lungu, a publicat un mesaj pe Facebook, pe un grup dedicat drumeţiilor montane, în care cere detalii despre cum se poate urca pe Moldoveanu în weekend-ul viitor, iar sute de internauţi au reacţionat imediat, sfătuind-o să renunţe la aceste planuri.

Cunoscătorii traseelor montane au informat-o pe iniţiatoare că pe munte este încă zăpadă (de altfel traseul se deschide de-abia după 1 iulie, pentru ca pe 10 septembrie să fie din nou închis) şi este vorba despre un parcurs foarte periculos, mai ales pentru persoane fără experienţă. Comentariile alarmiste nu o descurajat-o însă pe Lenuş Lungu, care a continuat să susţină că dacă şi-a propus să facă această excursie, trebuie să ducă planul la bun sfârşit.

„Mulţumesc dar odată ce ne-am propus trebuie să şi reuşim! Sperăm să ne ajute Dumnezeu ţinând cont că 14 din ei sunt la prima urcare pe munte şi sunt şi surdomuţi”, a comentat ea.

„Vă mulţumesc pentru sfaturi şi vă pot spune că primul lor traseu (dacă se poate numi aşa) a fost acum o luna la Sâmbăta de Sus. Au urcat până la Chilia lui Arsenie Boca şi au fost profund impresionaţi ceea ce m-a făcut să le ofer şi mai mult.Nu aş putea să vă exprim în cuvinte sentimentele lor acolo sus! De ce să le tăiem speranţele şi să-i consideram oameni cu aspiraţii limitate?” a mai scris Lenuş Lungu pe internet.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *