Revolte în Regatul Unit: Peste 1.000 de persoane au fost arestate, potrivit poliţiei

Sursa foto: Pixabay

Poliţia britanică a anunţat marţi că a arestat peste 1.000 de persoane în legătură cu revoltele ce au zguduit Regatul Unit în ultimele două săptămâni, informează miercuri AFP.

„Forţele de poliţie au efectuat pe teritoriul ţării peste 1.000 de arestări în legătură cu recentele revolte violente”, a anunţat Consiliul Naţional al Şefilor de Poliţie (NPCC) pe platforma socială X.

De asemenea, au fost inculpate 575 de persoane.

Revoltele, cele mai grave din Regatul Unit din 2011 încoace, au lovit zeci de oraşe şi de sate în Anglia şi Irlanda de Nord, în urma atacului cu cuţitul care a curmat viaţa a trei fetiţe, pe 29 iulie.

Zvonuri privind suspectul, prezentat în mod eronat drept un musulman solicitant de azil, au fost difuzate de conturi influente ale extremei drepte pe reţelele sociale, ducând la această explozie de violenţă xenofobă şi rasistă în stradă, la o zi după atac. Numeroase persoane au fost de asemenea arestate pentru postări incitatoare la ură.

Justiţia britanică continuă să pronunţe pedepse grele în numeroasele dosare deschise, în timp ce haosul s-a mai calmat înainte de weekendul trecut, iar guvernul a promis să-i sancţioneze pe revoltaţi.

Printre persoanele judecate marţi s-a numărat o adolescentă de 13 ani, care a recunoscut că a proferat ameninţări în faţa unui cămin în care locuiesc solicitanţi de azil, la Aldershot, în sudul Regatului Unit.

Un bărbat, John Honey, a pledat vinovat pentru participare la atacul asupra unei maşini în care se aflau trei români şi agresarea a trei poliţişti în timpul revoltelor din Hull, în nord-estul Angliei. Honey a pledat de asemenea vinovat pentru furt prin efracţie, după ce a luat parte la spargerea mai multor mici magazine.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: