Revolte în Regatul Unit: Premierul Keir Starmer cere poliţiei să rămână ”în stare de alertă”

Sursa foto: facebook

Prim-ministrul britanic Keir Starmer a avertizat vineri că poliţia trebuie să rămână ”în stare de alertă” din cauza riscului de violenţe rasiste şi islamofobe, după revoltele care au zguduit Regatul Unit în aceste ultime zece zile, relatează AFP.

În pofida unei acalmii în aceste ultime zile, „trebuie să rămânem în stare de alertă la apropierea weekendului pentru că trebuie să să asigurăm securitatea comunităţilor noastre”, a afirmat şeful guvernului laburist cu prilejul unei vizite la un centru de comandă al poliţiei londoneze.

Guvernul este îngrijorat în special că reluarea campionatului de fotbal în acest weekend ar putea da naştere la noi violenţe, în condiţiile în care extrema dreaptă are legături istorice cu sferele aşa-numiţilor „hooligans”.

Mii de poliţişti sunt mobilizaţi după ce aceste revolte au izbucnit marţea trecută, în urma unui atac cu cuţitul în nord-vestul Angliei, în care trei fete au fost ucise.

Aproape 500 de persoane au fost arestate, circa 150 au fost inculpate şi justiţia a început să dispună zeci de condamnări împotriva participanţilor la violenţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: