Skip to content
Politică

Protestele de la penitenciare continuă. Deținuții, revoltați de condițiile de detenție

Revoltele de la penitenciare se extind.

Astfel, Penitenciarul Poarta Alba din Constanta este al treilea din tara cuprins de proteste ale detinutilor, dupa penitenciarul de maxima siguranta din Iasi si cel din Botosani.

In jur de 200 de detinuti si rude ale acestora au protestat marti seara fata de conditiile de detentie, fiind nevoie de interventia mascatilor, potrivit televiziunilor de stiri.

La Poarta Alba, 200 de detinuti ar fi intrat in greva foamei, scrie presa locala. Miercuri dimineata, 1.000 de detinuti de la penitenciarul din Botosani au reluat protestul inceput marti seara si intrerupt de interventia trupelor SIAS.

In toate cele 3 penitenciare, detinutii au iesit la geamuri, au tras de gratii si au lovit cu sticle, iar la penitenciarul de maxima siguranta din Iasi, unde au fost revolte doua zile consecutiv, o celula a fost incendiata. O parte dintre ei au refuzat hrana din penitenciar.

La Botosani, detinutii au declansat revolta marti seara, trupele SIAS fiind chemate pentru a interveni. Ei au refuzat sa manance si au aruncat mancarea pe jos, apoi au refuzat sa intre in celule, ramanand pe holuri si scandand.

Detinutii din Botosani au strigat „Hotii! Hotii!”, „Jos comunismul”, „Brehuiescu, nu uita! Puscaria nu-i a ta”, „Libertate”, „Hotii ne tin ilegal” si „Vrem dreptate!”.

La penitenciarul de maxima siguranta din Iasi, protestele au inceput luni si au durat doua zile consecutiv, iar marti, o celula a fost incendiata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *