Skip to content
" "
Politică

Revoluție în educație. Pop anunță noi modificări

PressOne
" "

Ministrul Liviu Pop anunță noi modificări în sistemul educațional privitoare la inspectorii pe materii.

Acesta a anunțat că dorește să-i înlocuiască pe inspectorii pe materii cu inspectori pe arii curriculare, cu scopul final de a crea o transdisciplinaritate, potrivit hotnews.ro

Liviu Pop a venit cu completări legate de programă despre care spune că „nu are nicio relevanță în acest context”.

Programa nu are nicio relevanta in acest context (ca nu este interdisciplinara, n.r.), important este sa avem inspectori pe arii curriculare, transdisciplinaritatea se preda in aproape toata Europa. Inclusiv elevii de clasa a V-a de anul acesta vor avea peste patru ani de zile proba din matematica si stiinte. Aria curriculara matematica si stiinte, sa spunem, e celula in baza careia ne organizam la nivel de Minister si de Inspectorat. Daca ne uitam in Legea Educatiei, Bacalaureatul trebuia organizat pe probe transdisciplinare. Profesorii au de castigat.”, a spus Liviu Pop.

Mai mult, în ceea ce privește posturile, ministrul precizează că unii dintre inspectorii din Minister vor rămâne pe post, iar pentru celelalte locuri vacante se vor organiza concursuri.

„Asta, dupa ce voi finaliza si organigrama Ministerului, Hotararea de Guvern cu organizarea Consiliului National de Evaluare si Examinare, Editura didactica si Pedagogica si Institutul de Stiintele Educatiei si ARACIP. Pana joi asteptam aviz de la ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici, n.r.), se va face organigrama Ministerului, dupa care incet vom veni si cu noile organigrame la nivelul inspectoratelor scolare”, a spus ministrul Liviu Pop.

Pe de altă parte, Liviu Pop a mai spus că nu a impus nimic, iar aceste decizii vin în urma consultării cu toți inspectorii și funcționarii.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *