Skip to content
Puterea Știrilor Video

Rezoluții liberale pentru 2022. Siegfried Mureșan: Îmi doresc ca PNL să reformeze România, chiar și împotriva unui partener de coaliție ”complicat”

psnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a declarat că pentru 2022 își dorește ca PNL să reformeze România, așa cum a promis în campania electorală, în ciuda unui partener de coaliție ”complicat”. Potrivit liberalului, PNL va trebui să găsească soluții pentru reforme chiar și ”împotriva partenerului de coaliție”, susținând că PSD ”nu a dorit niciodată nici reforma justiției, nici reforma administrației publice, nici reforma educației, nici reforma în sănătate”.

”Așteptarea mea (pentru 2022 – n.r.) e una singură, să facem ceea ce am promis oamenilor că facem. În primul rând, să respectăm valorile europene, să respectăm justiția, statul de drept, să contribuim la întărirea justiției, la combaterea corupției.

Opinia mea e că avem un partener de coaliție complicat, care a dovedit în ultimii 31 de ani că nu dorește reformarea României, ci a fost o frână în calea reformării României.

PSD nu a dorit niciodată nici reforma justiției, nici reforma administrației publice, nici reforma educației, nici la nivelul școlilor, nici la nivel universitar, nici reforma în sănătate. Iar oamenii așteaptă, pe bună dreptate, modernizarea acestor sisteme publice și va trebui să le facem.

Și dacă va trebui să facem aceste reforme împotriva partenerului de coaliție, va trebui să gâsim metode să le facem împotriva partenerului de coaliție. Nu putem ține România pe loc doar pentru că PSD dorește acest lucru. A nu reforma România înseamnă a crește decalajele între noi și celelalte țări europene.

Vă spun un lucru, în următorii ani, Uniunea Europeană va aloca mai multe fonduri decât oricând, din bugetul tradițional al UE și din PNRR. Opinia mea este că multe țări europene vor folosi bine aceste fonduri și noi va trebui să le folosim cel puțin la fel de bine pentru a reduce decalajele. Oamenii trebuie să simtă că școala e bună, că serviciile medicale sunt bune, că administrația publică e simplă, transparentă, digitalizată, că instituțiile publice lucrează pentru ei. Acestea sunt așteptările mele pentru anul următor”, a declarat Siegfried Mureșan la ”Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *