Skip to content
Educație

Rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională, în mediul rural. Ecaterina Andronescu: Este cu atât mai îngrijorător cu cât subiectele au fost extrem de facile

psnews

Datele de la Ministerul Educației arată că 46,30% dintre elevii de clasa a VIII-a din mediul rural nu au reușit să obțină nota 5 la matematică, în această sesiune de examene naționale.  Contactată de PS News, Ecaterina Andronescu, de patru ori ministru al Educației între 2000 și 2019, spune că aceste rezultate erau de așteptat.

,,Eu am spus înainte de a vedea rezultatele, urmărind ce se întâmplă în perioada acesta de pandemie. Mi-a fost clar că în mediul rural cea mai mare parte a copiilor nu are acces la online, prin urmare era de așteptat să fie rezultate mai slabe”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Deși subiectele nu au fost dificil de rezolvat, ,,rezultatele sunt dezastruoase, de două ori mai slabe decât au fost în anii precedenți”, susține fostul ministru al Educației.

,,Este cu atât mai îngrijorător cu cât subiectele au fost extrem de facile și situația acesta a crescut discrepanța dintre urban și rural, din păcate, cu reducerea semnificativă a șansei copiilor din mediul rural de a accede spre licee. Din păcate, aici suntem”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Consiliul Naţional al Elevilor precizează că, în perioada în care cursurile fizice au fost suspendate, efectuându-se tranziţia de la învăţământul faţă-în-faţă la cel online, mulţi elevi din mediul rural nu au avut acces la aceste cursuri, fiind privaţi, în mod direct, de dreptul lor la educaţie şi şanse egale.

46,30% dintre elevii din mediul rural au luat note cuprinse între 1 şi 4,99 la Matematică, în timp ce în mediul urban procentul a fost de 19,61%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *