Skip to content
Educație

Rezultate Evaluare Naţională. Metodele prin care elevii îşi pot afla notele. Sorin Cîmpeanu: Peste 82% din note sunt mai mari de 5

Inquam Photos / George Calin

UPDATE 10:48

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi, referitor la rezultatele de la Evaluarea Naţională 2022, că potrivit primelor date, 82,3% dintre elevi au obţinut peste nota 5.

Anul acesta au fost înscrişi peste 150 000 de candidaţi, mult mai mulţi decât anul trecut. Din acest total 144 de mii de candidaţi au fost prezenti la examene, mai mulţi decât anul trecut. Prezenţa de la Evaluarea Naţională 2022 a fost de 95,5%. Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în ultimii 10 ani, ponderea fiind de 82,3%.”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a precizat că la Limba română, ponderea mediilor peste 5 este de 89,9%, iar la matematică este de 77,5%.

Conform ministrului, cei mai mulţi candidaţi care au luat note peste cinci la Evaluarea Naţională 2022 sunt din Cluj (92,7%), Bucureşti (91,6%) şi Brăila (91%).  Cea mai mică pondere a mediilor peste cinci a fost înregistrată în Teleorman.

Ştire iniţială

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate joi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse joi (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi vineri (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, informează agerpres.ro.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *