Skip to content
Educație

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Rapoartele pe județe

Inquam Photos / Octav Ganea

În acest an, 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris la Evaluarea Națională, examenele derulându-se în condiții specifice distanțării sociale. Pentru prima oară în România, lista completă a notelor de la Evaluarea Națională a fost afișată într-un format anonimizat, care nu mai permitea identificarea elevului, ci elevii au folosit un cod unic pentru a le putea afla.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației au conținut următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Rapoartele pe județe le puteți viziona aici.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.468 candidaţi prezenţi, 122.158 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceştia, 839 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10, a anunțat Ministerul Educației. Cifrele indică faptul că absolvenții clasei a VIII-a au obținut rezultate foarte bune la Evaluarea Națională 2020, comparativ cu anii precedenți, deși au stat acasă aproape un semestru din cauza pandemiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 15.275 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea curentă a Evaluării Naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 de contestaţii, iar în 2018 – 23.761, a precizat ministerul.

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *