Skip to content
Politică

SONDAJ Surpriză de proporții în preferințele românilor. Ce fel de primar vor la alegerile din 2016

" "

Surpriză de proporții în preferințele românilor.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în perioada 9 – 14 iulie 2015, mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor, informează agerpres.ro.

" "
" "

Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuși să îi acorde votul unei personalități locale independente, care ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor (față de 53,1% în aprilie).

În același timp, 25,6% dintre respondenți resping o asemenea ipoteză (față de 22,4% în aprilie). Procentul non-răspunsurilor este de 24,3% (față de 24,5% în aprilie), precizează autorii cercetării.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *