Skip to content
Sănătate

Rezultate uimitoare ale unui medicament care tratează cancerul. Toți bolnavii intraţi în studiu s-au vindecat

facebook facebook

Rezultate uluitoare pentru un studiu efectuat pe pacienți cu cancer rectal. Toți cei 18 pacienți care au participat la un studiu clinic s-au vindecat de cancer după ce au primit același tratament, scrie „The New York Times”.

Deși studiul a fost efectuat pe un număr mic de pacienți, specialiștii au fost impresionați de rezultate, care au adus „lacrimi de fericire” pentru pacienți și familiile acestora. După tratament, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, tomografii sau RMN-uri.

Medicul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării publicate în „New England Journal of Medicine”, în care sunt explicate rezultatele studiului, a declarat că este primul studiu cunoscut în care un tratament elimină complet tumorile. „Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului”, a spus dr. Diaz.

Aceeași părere o are și dr. Alan P. Venook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California, San Francisco, care nu a fost implicat în studiu. O remisie completă la fiecare pacient este ceva „nemaiauzit”, a spus el.

În plus, niciunul dintre pacienți nu a suferit complicații semnificative provocate de tratament.

Medicamentul Dostarlimab a fost administrat la fiecare trei săptămâni timp de șase luni și a costat aproximativ 11.000 USD / doză. Tratamentul, conține anticorpi monoclonali care „demaschează” celulele canceroase și permite sistemului imunitar să le identifice și să le distrugă, scrie digi24.ro.

Experții însă atrag atenția că este nevoie de mai multe studii pentru a stabili clar efectele tratamentului.

Absența efectelor secundare semnificative, a spus dr. Venook, înseamnă „fie nu au tratat destui pacienți, fie, cumva, aceste tipuri de cancer sunt pur și simplu diferite”.

Într-un editorial care însoțește lucrarea, dr. Hanna K. Sanoff de la Universitatea din Carolina de Nord Lineberger Comprehensive Cancer Center, care nu a fost implicat în studiu, l-a numit „mic, dar convingător”. Ea a adăugat, totuși, că nu este clar dacă pacienții sunt vindecați. „Se știe foarte puțin despre durata de timp necesară pentru a afla dacă un răspuns clinic complet la Dostarlimab echivalează cu vindecarea”, a spus dr. Sanoff în editorial.

Dr. Kimmie Ng, expert în cancer colorectal la Harvard Medical School, a spus că, deși rezultatele au fost „remarcabile” și „fără precedent”, este nevoie de mai multe teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *