Skip to content
Sport

REZULTATELE EXAMENULUI DE BACALAUREAT au fost publicate! Vezi cât ai luat

 

UPDATE 12:48

Absolvenţii de clasa a XII-a au aflat astăzi primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2016

Rezultatele la BACALAUREAT 2016 au fost publicate AICI!

Rata de promovabilitate la BACALAUREAT 2016 – 62,8 % ( din totalul de inscrisi)  – cea mai mare din 2011 incoace.  Au fost 56 de medii de 10 in toata tara, informează Romania TV.


Notele finale vor fi afişate la data de 16 iulie. Rezultatele BAC 2016 vor fi publicate pe site-ul edu.ro.

În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut probele scrise din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016, în cele 473 de centre de examen. Dintre aceștia, 114.993 de candidați (71,23%) au provenit din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) – din seriile anterioare. Lucrările au fost corectate în 87 de centre de evaluare.

Absolvenţii de liceu promovează EXAMENUL de BACALAUREAT 2016 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Lucrările scrise ale candidaţilor la BACALAUREAT au putut fi corectate în alte judeţe decât cele în care s-a susţinut examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi s-au făcut în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de BACALAUREAT.

Extrem de important de ştiut este faptul că absolvenţii de clasa a XII-a care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc pe 16 august, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *