Skip to content
Puterea Știrilor Video

Rezultatul de la locale care i-a șocat și pe sociologi. Remus Ștefureac: ”Recunosc, atât victoria, cât și modul în care a fost obținută au fost o surpriză”

psnews.ro

Directorul INSCOP Research, Remus Ștefureac, a declarat pentru PS News că au existat două mari surprize la alegerile locale din 27 septembrie: Primăria Brașov, unde „candidatul USR a câștigat în fața unui candidat PNL destul de apreciat în oraș”, și Primăria Timișoara, unde „un tânăr german, foarte bun vorbitor de limbă română, a reușit o victorie răsunătoare la distanță foarte mare în fața primarului în funcție”.

Da, două surprize, una relativă, să spunem, la Brașov unde candidatul USR a câștigat în fața unui candidat PNL destul de apreciat în oraș pentru munca depusă în ultimii 8 sau 12 ani.

Cea mai mare surpriză, din punctul meu de vedere, a fost la Timișoara, unde un tânăr german, foarte bun vorbitor de limbă română, a reușit o victorie răsunătoare, aș spune, la distanță foarte mare în fața primarului în funcție.

Pentru mine, acest lucru, recunosc și o spun foarte deschis, atât victoria, cât și modul în care a fost obținută, distanța foarte mare, practic peste 25-30 de procente, a fost într-adevăr o surpriză”, afirmă sociologul.

Totodată, Remus Ștefureac a precizat că Timișoara este „într-adevăr o pierdere” pentru PNL. Sociologul explică faptul că timișorenii au sancționat concurența de atâția ani dintre Timișoara și Cluj-Napoca, amintind că primarul Emil Boc a dezvoltat orașul, iar Timișoara a pierdut lupta.

„La Timișoara pierde PNL, o câștigă la Consiliu Județean, dar la municipiu într-adevăr este o pierdere, un municipiu important. Tot timpul, timișorenii exact acest lucru au sancționat, o concurență în ultimii 10 ani să spunem, între Timișoara și Cluj-Napoca. La un moment dat, acum 10-20 de ani, Timișoara conducea plutonul orașelor din zona de vest a țării.

Clujul a venit foarte puternic din urmă, mai ales pe timpul mandatelor domnului primar Emil Boc, și sigur a luat fața Timișoarei, atât din punct de vedere al investițiilor, al fondurilor europene atrase, dezvoltărilor utilitare. Timișorenii au sancționat tocmai acest lucru și au dorit să înceapă un drum nou cu un nou primar, tânăr și dinamic”, a încheiat Remus Ștefureac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *