Rheinmetall preia o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din România

Sursa: freepik.com

Rheinmetall preia o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din România, grupul german din industria de apărare estimând că aceasta va avea un potenţial de vânzări anuale de până la 300 de milioane de euro.

Restul acţiunilor companiei vor rămâne în proprietate privată.

În urma preluării, compania din România se va numi Rheinmetall Automecanica şi va face parte din reţeaua globală de producţie a grupului german.

”Continuând să-şi extindă prezenţa în România ca producător lider de vehicule militare, Rheinmetall preia o participaţie majoritară la producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş. Achiziţia extinde amprenta companiei tehnologice din Düsseldorf în Europa Centrală, deschizând uşa către noi ţări clienţi din regiune, cu potenţial substanţial de vânzări”, arată un comunicat al Rheinmetall.

Rheinmetall este deja prezentă în alte două ţări de pe flancul estic al NATO, Ungaria şi Lituania. Mai mult, în decembrie 2023, România a atribuit Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană, în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deţine un pachet de 72,5% din acţiunile companiei preluate, care va opera în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL. Restul acţiunilor din companie vor rămâne în mâini private.

Acordul contractual necesită încă aprobarea autorităţilor guvernamentale competente înainte de a intra în vigoare, arată comunicatul.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potenţialul anual de vânzări al companiei nou achiziţionate la aproximativ 300 de milioane de euro şi se aşteaptă ca valoarea comenzilor primite în anul financiar curent să fie în intervalul de trei cifre de milioane de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: