Skip to content
Politică

Ridicarea imunităţii senatorului PSD, Florian Bodog, pe ordinea de zi a Biroului Permanent de la Senat

Biroul Permanent al Senatului discută, luni, cererea DNA de ridicarea a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, suspectat de săvârşirea unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie legate de modalitatea în care ar fi angajat o consilieră în perioada mandatului său.

Confrom procedurii, Biroul Permanent va înainta cererea DNA către Comisia Juridică a Senatului care urmează să îl audieze pe Bodog şi să redacteze un raport. Abia după raportul Comisiei Juridice, solicitarea DNA de ridicare a imunităţii va fi dezbătută şi votată în plenul Senatului.

Cum Parlamentul a intrat în vacanţă, solicitarea DNA nu va avea un răspuns până cel puţin în luna septembrie, când senatorii se întrorc la muncă. La ultima cerere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintată Senatului, în care se solicita ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, procedura a durat mai bine de 7 luni, din noiembrie 2018, până în iunie 2019 când Senatul a respins solicitarea procurorilor.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României – Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunță Ministerul Public, scrie digi24.ro.

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a declarat joi, pentru Agerpres, că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *