Skip to content
Politică

Risc de avalanșe în Munții Bucegi și Munții Făgăraș

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de risc însemnat de producere a avalanşelor, valabilă în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, potrivit antena3.ro.

Avertizarea a intrat în vigoare luni, 14 martie, la ora 20.00 şi este valabilă până marţi, 15 martie, ora 20.00. Riscul însemnat de producere a avalanşelor există deoarece „la suprafaţă, se găseşte un strat de până la 25 cm zăpadă căzută în ultima săptămână. Din cauza temperaturilor negative, inclusiv din timpul zilei, acest strat este îngheţat la suprafaţă , fiind depus peste straturile mai vechi, compactate. Ninsorile estimate din intervalul următor vor depune un strat de până la 10 centimetri de zăpadă proaspătă, uşoară şi se vor forma noi plăci de vânt. Pe versanţii suficient de înclinaţi, mai ales la supraîncărcări, stratul superior poate aluneca peste cel vechi, îngheţat, ducând astfel la declanşarea avalanşelor”, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunţă Mediafax.

Meteorologii mai precizează că stratul de zăpadă măsoară la această oră 139 centimetri la Bâlea Lac şi 121 cm pe Vârful Omu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *