Risc pentru companiile mari: atacurile cibernetice cresc anual cu 45%.
Astfel, odată cu adoptarea soluţiilor în cloud cresc şi riscurile aferente, tot mai multe companii mari care utilizează soluţii software în regim SaaS (Software as a Service) fiind ţinta unor atacuri cibernetice în ultimii ani.
„Cei care utilizează pentru prima oară soluţii în cloud sunt cei mai expuşi la riscuri, dat fiind că sunt nefamiliarizaţi cu noul mediu de lucru la care se adaugă şi povara legată de o nouă modalitate de a gestiona utilizatorii, datele şi securitatea”, a spus Adrian Danciu, directorul regional al furnizorului american de soluţii de securitate IT Fortinet în Europa de Sud-Est, potrivit romaniatv.net.
DOCUMENT „Caracatița” corupției din Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că ar fi protejat de controale două companii private
VIDEO Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Mă bucur că am putut să mă vaccinez și să dau încredere românilor
Coaliția de guvernare se va rupe până în toamnă, susține Daniel Zamfir (PSD): ”E un haos de nedescris”
Traian Băsescu s-a vaccinat și el la centrul de la Spitalul Militar Carol Davila
Ce categorii de elevi vor putea face în continuare școală online, după 8 februarie
Potrivit unui studiu realizat de Alert Logic, firmă specializată în securitatea soluţiilor cloud, atacurile asupra soluţiilor cloud se înmulţesc anual cu 45% la nivel global. În aceste condiţii, se estimează că în următorii cinci ani companiile vor cheltui circa 2 miliarde de dolari pentru a-şi proteja datele din cloud, conform unui alt studiu realizat de Forrester Research.
Pentru a se proteja împotriva riscurilor pe care le implică adopţia soluţiilor cloud, companiile trebuie mai întâi să cunoască foarte bine „mediul cloud”. Implementarea unei soluţii în cloud presupune interacţiunea între trei actori – furnizorul de soluţii cloud, furnizorul soluţiilor de reţelistică şi compania care adoptă soluţiile, iar dat fiind că aplicaţiile în cloud sunt practic o extensie a centrului de date al firmei, aceasta trebuie să se asigure că între cele trei sisteme se poate adopta o soluţie de securitate.