Riscul de avalanşă a atins nivelul 3 din 5 în munții Făgăraş. Traseele montane au fost închise

Sursă foto: Inquam Photos / Cătălin Caciuc

Riscul de avalanşă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1.800 de metri în masivul Făgăraş, a anunţat duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu. Traseele turistice aflate peste această altitudine au fost închise.

„Având în vedere această situaţie, am luat decizia de a declara momentan închise traseele aflate peste această altitudine. Siguranţa voastră este prioritatea noastră, iar această măsură este luată pentru a preveni riscurile asociate cu avalanşele. Echipa SPJ Salvamont Sibiu este pregătită să vă asiste şi să răspundă la orice situaţie de urgenţă din zona montană a Judeţului Sibiu. În continuare, vă încurajăm să vă bucuraţi de frumuseţea munţilor, dar cu o atenţie sporită la condiţiile meteo şi avertizările emise”, a scris Salvamont Sibiu într-un mesaj pe Facebook.

În plus, pentru practicanţii sporturilor de iarnă în afara pistelor amenajate, Salvamont Sibiu le recomandă să fie complet echipaţi cu echipament de detecţie şi salvare: DVA, sondă, lopată şi rucsac pentru avalanşă

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL