Skip to content
Politică

Riscuri imense la metrou. Arafat: Eram aproape să închidem o staţie!

aktual24.ro

Metroul bucureştean se confruntă cu riscuri imense. Raed Arafat – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – susţine că autorităţile au fost pe punctul de a închide o staţie, din cauza unor probleme privind evacuările într-un eventual caz de urgenţă.

„Eram aproape să facem asta, dar s-a rezolvat problema acolo şi am ridicat problema că, dacă nu e rezolvată, o să ne gândim şi să închidem staţia. În situaţia asta e greu să rezolvi de azi pe mâine. E foarte rău, 20 de ani nu au fost rezolvate. Ca am început să le rezolvăm şi îmbunătăţim în fiecare lună, o să ne ducă la un nivel unde da, suntem mulţumiţi, nu am ajuns la nivelul ăsta, dar am avansat destul de mult”, a declarat Raed Arafat la Digi24, conform Mediafax.

Guvernantul a susţinut că situaţia la metrou s-a îmbunătăţit faţă de cea din 2014.

„În 2014, nici pompierii Bucureşti, nici pompierii metroului, care sunt câţva, nu aveau dotarea ca să intre în tuneluri dacă aveam un incendiu în tunel, pentru o durată mai lungă, ca să salveze oameni. La prevernire s-au rezolvat foarte multe aspecte legat de căile de evacuare. Erau căi închise cu lacăte”, a mai spus Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *