Skip to content
Puterea Știrilor Video

Riscurile guvernării în pandemie. Siegfried Mureșan (PNL): O situație de criză generează nemulțumiri și nu putem avea o susținere de 100%

Siegfried Muresan Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a făcut o retrospectivă a ultimilor 2 ani în care PNL s-a aflat la guvernare, apreciind că orice partid care a fost la putere în perioada pandemiei a avut de suferit din punct de vedere electoral. ”O situație de criză generează și nemulțumiri, generează opoziție”, spune europarlamentarul, adăugând însă că măsurile antipandemie trebuie să țină cont de experți și să nu pice în capcana populismului.

”În 2020, primul an în care am fost la guvernare, cred că am reușit, prin măsurile foarte clare ale guvernului de-atunci, să trecem relativ bine prin primele două valuri ale pandemiei.

Să nu uităm că, la începutul anului 2020, nu aveam echipamente de protecție, măști. Prin măsurile de atunci am reușit să trecem relativ bine prin pandemie. Sigur că o situație de criză generează și nemulțumiri, generează și opoziție.

Anul acesta, 2021, a fost un an în care a avut mai multe instrumente pentru a depăși pandemia și cred că e important să le folosim. În primul rând, vaccinul. Cred că e important să profităm de această perioadă mai relaxată dintre două valuri ale pandemiei și să le transmitem oamenilor: vaccinați-vă acum!

Cei vaccinați cu două doze în primăvară trebuie să facă a treia doză pentru a avea protecție maximă, cei nevaccinați trebuie s-o facă acum, între valuri. Când va veni valul următor va fi prea târziu.

E foarte important ca și în perioada următoare să luăm, pentru depășirea pandemiei, măsurile pe care experții, oamenii de știință ni le recomandă. Dorința fiecărui om politic este să fie popular, dar obligația lui, în situație de criză, este să salveze vieți și să facă tot ce poate pentru protecția vieții oamenilor. Îmi doresc și susțin măsuri bazate pe sfaturile medicilor, experților, pentru a proteja cât mai bine oamenii în această perioadă.

Orice partid aflat la guvernare a trecut prin situații foarte dificile. Oricărui partid aflat la guvernare i se pot spune lucruri bune, dar i se pot și imputa anumite lucruri. Repet, nu putem avea o susținere la nivelul societății de 100%, dar eu vreau măsuri cât mai clare, cât mai ferme, bazate pe sfaturile experților, și nu măsuri populiste”, a spus Siegfried Mureșan la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *