Skip to content
Politică

RISE Project, noi dezvăluiri despre afacerile babane cu terenuri ale Ramonei Mănescu

caleaeuropeana.ro

Site-ul RISE Project a publicat joi noi dezvăluiri despre afacerile extrem de bănoase cu terenuri ale Ramonei Mănescu, în prezent europarlamentar PNL.

Amintim că același portal a arătat încă din februarie cum a debutat Mănescu în astfel de businessuri și cum a intrat în rețeaua celebrului afacerist imobiliar Dragoș Dobrescu.

VEDEȚI ȘI: Dezvăluiri incendiare: familie de liberali de top, miezul unei grupări infracționale

Eurodeputatul Ramona Mănescu deține un loc de casă în cartierul Cotroceni, care nu apare în declarația sa de avere. Valoarea terenului se ridică 625.000 de euro, în momentul în care a fost obținut, ianuarie 2008.

Liberala l-a preluat cu ajutorul unui interpus și îl deține și astăzi în același mod. Terenul fusese retrocedat, cu doar o lună în urmă, de către primarul general al momentului, PDL-istul Adriean Videanu.

Formal, retrocedarea avusese loc pe numele unei septuagenare, Georgetta Trifan (în prezent în vârstă de 88 de ani).

În 2007 (când a fost implicată în această tranzacție imobiliară), Ramona Mănescu avea 35 de ani și tocmai se instalase în băncile Parlamentului de la Bruxelles. Până atunci, folosindu-se de interpuși, Mănescu reușise să manevreze terenuri în valoare de 3,3 milioane de euro – toate proaspăt retrocedate.

Cumpărat de misterioasa Argentina Grosu în noiembrie 2005, sub forma unui drept litigios, terenul Georgettei Trifan a fost restituit, prin semnătura lui Adriean Videanu, doi ani mai târziu, în decembrie 2007, dar nu pe Calea Călărașilor (unde existase casa demolată a bătrânei), ci în cartierul Cotroceni – mai precis, pe cheiul Dâmboviței, în apropiere de Grădina Botanică, sub forma unui lot de 400 de metri pătrați.

Beneficiară a deciziei semnate de Videanu, Argentina Grosu a lăsat să treacă numai o lună de la restituire și a vândut terenul mai departe unui bărbat din Constanța, cu 625.000 de euro. Era vorba despre Mihai Bolboceanu (tatăl Ramonei Mănescu), un bărbat de 60 de ani, care nu a deținut nicio afacere în viața lui și care în 2005 n-avea bani proprii nici ca să își cumpere o Dacie, dar prin mâinile căruia, între 2005 și 2008, au trecut terenuri retrocedate din București în valoare de 4 milioane de euro.

În mai 2007, același Bolboceanu cumpărase, cu 1 milion de euro, un teren pe Bulevardul Iuliu Maniu, retrocedat recent de către fostul edil PDL de la Sectorul 6 Cristian Poteraș.

Citiți mai multe AICI – inclusiv ce rol a jucat Dragoș Dobrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *