Skip to content
Politică

UPDATE Rizea, nervos după întâlnirea cu procurorii. Avertisment pentru Orban: „Nu se știe niciodată când ajungi aici!”

UPDATE 09:05

Deputatul social-democrat, Cristian Rizea, a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupție, iar cauțiunea este de 1,5 milioane de lei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 10.03.2016, față de inculpatul

RIZEA CRISTIAN, deputat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și
– influențarea declarațiilor (doua fapte).

Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Rizea Cristian trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Rizea Cristian i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Deputatul PSD Cristian Rizea, a ajuns, joi dimineață, din nou la sediul DNA, după ce miercuri plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat reţinerea acestuia, însă nu și arestarea sa.

Astfel, la ieșirea din sediul DNA, Cristian Rizea a lansat un avertisment pentru prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban: „cred că nu e bine să facă aprecieri despre alți colegi!”

„Vreau doar sa fac anumite precizari… (…) Nu mi-am invocat copilul in declaratia din plenul Parlamentului decat in contextul faptului ca au spus unii procurori ca as fi un pericol public. Eu nu sunt un pericol, am o familie si nu cred ca sunt un pericol pentru nimeni. Sunt aici (n.r. – la DNA) si voi veni ori de cate ori voi fi chemat (n.r. – de catre procurori). Il invit pe domnul Ludovic Orban sa se gandeasca la colegul dumnealui, Dan Radu Rusanu, si el a stat in arest si apoi s-a decis achitarea. Cred ca nu e bine sa faca aprecieri despre alti colegi pentru ca nu se stie niciodata cand ajungi aici”, a declarat Cristian Rizea la ieșirea din DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *