RO-ALERT: Cod portocaliu de vijelie puternică, descărcări electrice și grindină în zona București și Ilfov

Sursa foto: Pixabay

Sistemul de avertizare RO-ALERT a trimis astăzi un mesaj cetățenilor prin care le recomandă să evite deplasările și să se adăpostească în intervalul orar 13:35 – 14:30 deoarece urmează cod portocaliu de averse torențiale care vor acumula până la 25-40 l/mp, descărcări electrice, vijelie puternică și grindină în zona București-Ilfov.

Potrivit Boarding Pass, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zona aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București, mai multe avioane care au ca destinație capitala României au așteaptat în aer îmbunătățirea vremii, notează Antena 3 CNN.

RO-ALERT este un sistem care este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT a fost implementat în România de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: