Skip to content
Politică

Robert Cazanciuc, la „Dosar de Politician”: Este o seară tristă, pentru că nu este guvernul poporului român

Inquam Photos/George Călin

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a criticat, marți seară, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1TV, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Florin Cîțu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Social-democratul susține că acum nu foarte mult timp, pentru liberal, „Sănătatea și Educația nu erau priorități”. Întrebat de moderatorul emisiunii de ce cataloghează seara drept una „tristă”, având în vedere că în curând vom avea un nou Guvern, senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat: „Pentru că nu este guvernul poporului român. În ziua de 22 decembrie era mult mai bine dacă am fi avut un guvern al poporului român, și nu o strânsură de băieți care au pierdut alegerile și se adună pe la tot felul de vile la ceas de seară, punând la cale preluarea puterii într-o formulă care n-are legătură cu spiritul Constituției.

Din păcate, în ziua de astăzi, am vorbit destul de puțin despre lucruri extrem de importante. În primul rând, cinismul de a-l desemna pe domnul Cîțu premier, în condițiile în care acum nu foarte mult timp pentru acest domn Sănătatea și Educația nu erau priorități. Astăzi, când o lume întreagă este închisă din rațiuni de sănătate, economice, școlile sunt închise, noi, România, în 22 decembrie, desemnăm un domn care ne spunea cu mult timp în urmă că acestea nu sunt priorități pentru România”.

Robert Cazanciuc a subliniat că PSD s-a clasat pe prima poziție la alegerile parlamentare și că, înainte de desemnarea lui Florin Cîțu, poate ar fi trebuit ca președintele Klaus Iohannis să verifice „dacă nu cumva are nevoie de o coaliție de guvernare”.

În al doilea rând, această discuție trebuia să aibă loc cu mai multă onestitate din partea Președintelui României, înainte de a-l desemna pe domnul Cîțu, să vedem dacă nu cumva România are nevoie de o coaliție largă de guvernare, care să găsească într-adevăr soluții serioase pe termen lung, nu soluții care sunt împotriva voinței poporului român, așa cum s-a pronunțat. Sigur, PSD n-a câștigat alegerile cu 50%, dar a fost clar partidul care a ieșit pe locul I, a arătat foarte clar că românii nu mai vor acest guvern – și ce vedem astăzi? Vedem o strânsură de oameni care fac parte în continuare, sau vor să facă parte în continuare din Guvern.

Nu am auzit nicio discuție astăzi despre un program de guvernare (…) ci despre cum s-a salvat Ludovic Orban în fruntea PNL, făcând tot felul de compromisuri pe seama românilor, dar, sigur, pentru asta o să plătească PNL, aceste tipuri de compromisuri făcute și cu UDMR, și cu USR. Nu este neapărat treaba noastră, dar au dus lucrurile în această seară în așa fel încât nu putem vorbi de o respectare a voinței cu adevărat a poporului român”, a mai spus senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *