Skip to content
Politică

Robert Cazanciuc, la „Dosar de Politician”: Ludovic Orban, cel mai ipocrit premier

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Robert Cazanciuc, președintele Senatului, a explicat luni seara la emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1TV, de ce PSD nu a reușit nici luni să întrunească cvorumul în Biroul Permanent al Senatului pentru a introduce în dezbatere iniţiativa legislativă privind amânarea alegerilor parlamentare.

El a declarat că a ajuns în această situație deoarece Ludovic Orban, președintele PNL, a avut grijă să cumpere senatori cu funcții în instituțiile statului. El a ținut să-i acuze pe liberali că chiulesc din Parlament, deși sunt plătiți de români să vină la serviciu.

" "
" "

Anterior, senatoarea PNL Alina Gorghiu l-a acuzat Robert Cazanciuc de faptul că a convocat, „complet neregulamentar” plenul acestei Camere legislative pentru marți, cu scopul de a numi noi membri ai Biroului Permanent, astfel încât să poată ține ședințele în ciuda absențelor.

Întrebat dacă mai e valabil proiectul sau rămâne în vigoare scenariul cu alegerile parlamentare pe 6 decembrie, social-democratul Robert Cazanciuc a răspuns: „Ludovic Orban a făcut ce a știut mai bine: să cumpere oameni. A cumpărat un senator PSD. I-a oferit, din ce am văzut în spațiul public, să fie guvernator al Deltei Dunării. E periculoasă această funcție, pentru că unii au fost condamnați pentru diverse manopere pe chestia asta. Deci pe de o parte a făcut ce a făcut și-n ultimul timp, a cumpărat, în ciuda retoricii ”noi nu luăm oameni din alte partide”. Ce spunea Rareș Bogdan? ”În piața publică mor cu ei de gât dacă se întâmplă așa ceva”. Deci pe de o parte această procedură de a cumpăra oameni, nu contează prețul, pe de altă parte această ipocrizie”.

Ludovic Orban o să rămână, după 1989, cel mai ipocrit prim-ministru, care a spus lucruri foarte grele, apăsătoare când era în Opoziție, ca să câștige încrederea, și în secuda întâi cum a ajuns la Putere a făcut exact invers. Deci PNL a ales pur și simplu să chiulească. Deci PNL pe banii românilor, a ales să chiulească din Parlament, a blocat Parlamentul și chiulește în continuare. Dacă românii vor să plătească PNL-ul să chiulească în continuare, eu nu cred așa ceva. Asta poate doar Ludovic Orban crede”, a mai declarat Cazanciuc.

Acesta i-a mai acuzat pe liberali că „dezertează”, în loc să se așeze la aceeași masă cu toți liderii politici pentru a găsi o soluție „cum face toată Europa civilizată”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *