Skip to content
Cultura

Robert Cazanciuc, mesaj de Ziua Culturii: Peste 500 de cărţi vor ajunge la o şcoală din judeţul Giurgiu

Inquam Photos/George Călin

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că peste 500 de cărţi din „lăzile de zestre ale iubitorilor de cultură” vor ajunge, luni, la o şcoală din judeţul Giurgiu.

„Din lăzile de zestre ale iubitorilor de cultură, am încropit acest mic munte de carte care va ajunge mâine la o şcoală din judeţul Giurgiu, pentru a-i sprijini pe copii să scormonească, în căutarea propriului lor drum în viaţă, printre paginile celor peste 500 de cărţi care vor poposi în biblioteca lor”, a scris Cazanciuc, duminică, pe Facebook.

El arată că va continua apelul privind donarea de cărţi către şcoli.

„Cultura se desăvârşeşte prin educaţie, însă şi educaţia fără cultură este precum o carte fără pagini, îmi place să cred. Constituţia României garantează accesul la cultură şi obligă Statul să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, promovarea valorilor culturale şi artistice în lume. Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, la 173 de ani de la naşterea simbolului literaturii noastre, Mihai Eminescu, îmi doresc să conving cât mai mulţi copii să renunţe din când în când la ecranul rece al unui calculator, şi să se bucure de atingerea şi mirosul unei cărţi. Cultura este totuşi, păstrând definiţia din DEX, un ansamblu de activităţi şi modele de comportament, transmisibile prin educaţie. Zic şi eu!”, conchide senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *