Skip to content
Politică

Robert Cazanciuc: Primim cu foarte mare bucurie orice idee de revizuire a Constituției dacă este făcută în interesul poporului român

Inquam Photos/George Călin

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat joi seara că PSD primeşte „cu foarte mare bucurie orice idee de revizuire a Constituției dacă este făcută în interesul poporului român”. Despre Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), așa-zisa Secție specială, social-democratul crede că „trebuie evaluată de magistrați”, nu de oameni politici.

„Există foarte multe lucruri pe care PSD le susține, și anume interesul general al fiecărui român în actul de justiție, de a avea parte de judecători real independenți asupra cărora să nu fie niciun fel de influențe, judecători extrem de bine pregătiți, pe soluțiile cărora să se poată baza românii. Acesta este principiul, dorința oricărui cetățean român, indiferent că este membru sau nu PSD. Am văzut o sumă de bune intenții, nu contest buna intenție a domnului Stelian, l-am văzut foarte bătăios în Comisia specială, cum spuneați și dumneavoastră puțin mai devreme, chiar dacă la un moment dat a fost mai vocal decât ar fi trebuit, dar nu știu dacă domnia sa a încercat să îi convingă pe colegii de la USR atunci când la finalul sesiunii parlamentare noi am încercat să votăm Fără penali în funcții publice.

Toată echipa domnului Barna a stat bine-mersi în Senat și a refuzat să intre în sala de plen a Senatului pentru a vota această inițiativă, Fără penali în funcții publice. Sunt extrem de curios dacă butaforia aceasta, de tip USR, o să meargă mai departe sau o să își asume acest lucru, așa cum a făcut și PSD. Primim cu foarte mare bucurie orice idee de revizuire a Constituției dacă este făcută în interesul poporului român”, a declarat Robert Cazanciuc la postul B1TV.

Senatorul PSD s-a arătat „extrem de curios” să vadă conform căror standarde cineva dorește desființarea SIIJ, „atât timp cât CSM, Înalta Curte, Curtea Constituțională au spus că această secție este perfect în acord cu legea fundamentală”.

Sunt foarte curios, îl aștept pe domnul Stelian în Parlament pentru dezbateri împreună cu asociațiile. Vorbeați puțin mai devreme de ce a făcut Secția specială, tocmai dând în judecată un procuror care a complicat un dosar. Totuși, suntem într-o Românie a Uniunii Europene și ideea că cineva, un procuror, fabrică un dosar la 30 de ani de la Revoluție ar trebui să fie cutremurătoare pentru oricine. Cine evaluează Secția specială? Un om politic, domnul Stelian, sau un alt om politic, domnul Predoiu? Nu, eu cred că Secția specială trebuie evaluată de magistrați.

Atât timp cât CSM, Înalta Curte, Curtea Constituțională au spus că această secție este perfect în acord cu legea fundamentală, sunt extrem de curios să văd conform căror standarde cineva dorește desființarea acestei secții, pentru că această secție este formată din magistrați numiți într-o procedură în care niciun om politic nu interferează. Este singura structură de parchet în care numirile se fac exclusiv la CSM. Cui îi este frică de magistrați asupra cărora nu există niciun fel de intervenție politică? Domnului Stelian? Domnului Predoiu? PNL-ului? USR-ului? De ce le este frică acestor oameni că pot fi magistrații independenți?”, a adăugat senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *