Skip to content
Politică

Robert Negoiță a discutat telefonic cu Marcel Ciolacu pentru întoarcerea în PSD: ‘A nu se înțelege că vreau vreo funcție la Congres’

PSNews

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a declarat, la Digi24, că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a sunat cu privire la întoarcerea în partid, adăugând că dacă se va găsi o variantă prin care vor fi puse în aplicare principiile din scrisoarea deschisă adresată conducerii PSD se va alătura social-democraților. Negoiță a punctat că nu va candida la Congresul PSD din februarie.

„Nu am văzut vreo scuză ( n.r. la reacția pe Facebook a lui Marcel Ciolacu). M-a sunat Marcel Ciolacu. Am avut o discuție. Nu am de gând să renunț la principiile în care cred. De aceea, dacă găsim o variantă să rezolvăm principiile din scrisoare mă reîntorc în partid. Speranța moare ultima. Ce cer eu acolo nu e simplu și usor. Dar e necesar. Însă, fără aceste principii, PSD e condamnat la dispariție. (…) Conducerea actuală a PSD ar trebuie să-și ceară scuze. PSD a avut un comportament neînregulă. Partidul trebuie să-și ia angajamentul că așa ceva nu se va întâmpla”, a spus Robert Negoita.

Întrebat dacă întoarcerea sa în PSD ar viza și o funcție în partid, Robert Negozită a negat:  „Nu voi candida la Congres. A nu se înțelege că vreau vreo funcție”.

Fostul vicepreședinte PSD Robert Negoiță, primar al Sectorul 3 din Capitală, invitat să revină în partid după ce a fost suspendat, a transmis miercuri o scrisoare deschisă conducerii PSD în care afirmă că în ultimii ani PSD a însemnat pentru el „numai dezamăgiri”, dar că se întoarce în formațiunea social-democrată doar dacă partidul ia 7 măsuri „fără de care PSD nu are viitor”.

Negoiță cere PSD să-și prezinte scuze public pentru „pentru modul în care a fost condusă România de către PSD în ultimii ani”, pentru că l-a susținut pe Liviu Dragnea în a treia funcție publică în stat și pentru că a promovat-o pe Viorica Dăncilă premier și candidat la prezidențiale, ceea ce a fost, în opinia sa, „o umilire fără precedent în istoria partidului”.

De asemenea, Negoiță cere ca toți cei din PSD „care au contribuit și au făcut posibile aceste ticăloșenii petrecute în ultimii ani să facă un pas în spate”.

În replică, Marcel Ciolacu a comentat la postarea lui Robert Negoiță:  ”Robert, te aștept la partid alături de o echipă nouă, pe care vreau să o construim împreună! Trecutul nu îl putem schimba, prezentul este o consecință a trecutului. Dar împreună putem schimba viitorul!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *