Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Robert Negoiță anunță joi pentru ce echipă va juca la locale: Declarația care l-a dat de gol

Inquam Photos / George Călin
" "

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, va trimite un comunicat de presă joi, ora 12:00, în care își va anunța intențiile pentru alegerile locale din 27 septembrie, au declarat surse politice pentru PS News. Astfel, Negoiță va anunța dacă va candida independent, din partea PNL sau din partea PRO România pentru un nou mandat de primar la Sectorul 3.

Negoiță la PNL?

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu exclude posibilitatea ca edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, să se regăsească în viitor în PNL sau să fie susținut de liberali pentru un nou mandat. Liberalul a precizat că nu există o astfel de discuție în PNL la acest moment, iar din punctul său de vedere, Robert Negoiță nu trece testul criteriilor de integritate ale formațiunii politice.

" "

„Nu cred că îl va susține sau că va veni Robert Negoiță la PNL. Cred că Robert Negoiță are propria lui partitură, problemele lui. Din perspectiva criteriilor de integritate ale PNL-ului, eu am serioase rezerve că domnul Negoiță ar putea să le treacă. Probabil vă amintiți că era unii din marii debitori ai statului român. Din informațiile pe care le am, nu există în momentul de față această posibilitate (n.r- să vină Robert Negoiță în PNL).

Ca părere personală, din perspectiva criteriilor de integritate ale Partidului Național Liberal, nu-l văd pe Negoiță trecându-le”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Ponta îl vrea în PRO România

Negoiță a fost intens curtat în ultima perioadă și de Victor Ponta, președintele PRO România. Surse au declarat pentru PS News că imediat după anunțul de pe Facebook, Robert Negoiță a fost invitat de Victor Ponta să vină în PRO România, iar după lungi discuții între cei doi, edilul Sectorului 3 ar fi acceptat.

Ponta a și anunţat că Pro România va avea proprii candidaţi la alegerile locale, inclusiv la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector.

Pe Victor Ponta și Robert Negoiță îi leagă o veche prietenie. În 2012, pe vremea USL, Victor Ponta l-a susţinut pe Robert Negoiţă pentru funcţia de primar al Sectorului 3, în competiţia cu Liviu Negoiţă, baron influent al PDL în acel moment. Acum, Robert Negoiţă a anunţat că nu va candida pe listele PSD pentru un nou mandat, pe motiv că partidul încă e căpăuşat de oamenii lui Liviu Dragnea. Însă, sondajele comandate de social-democraţi arată că Robert Negoiţă e tras în jos de brandul PSD: o candidatură independentă sau pe listele altui partid i-ar asigura o victorie confortabilă la locale.

Nu e exclusă nici o candidatură independentă

Robert Negoiță ar putea anunța că va candida independent pe 27 septembrie, fiind convins că o candidatură independentă i-ar asigura o victorie confortabilă la locale, chiar şi în situaţia în care PNL şi Alianţa USR-PLUS vor merge cu candidaţi comuni. Edilul Sectorului 3 nu excludea la începutul anului că ar putea candida din nou pentru funcția de primar, dar ca independent.

„Probabilitatea foarte mare e să candidez ca independent. Este comod psihic pentru mine. Nu aveţi nicio idee de câte ori am plecat de la şedinţele de partid cu un sentiment de lehamite, ca să nu spun scârbă de ce se întâmplă acolo, cerându-mi scuze în acelaşi timp pentru milioanele de oameni care au crezut în acest partid ca şi mine şi care au votat pentru acest partid cu speranţă. Dacă nu respectă un minim necesar, adică eu ce am scris în scrisoare e un minim, dacă nu se asumă punct cu punct aceste obiective, aceste valori, aceste principii, îi dau şanse zero şi o spun cu foarte mult regret”, spunea Robert Negoiță în ianuarie.

O altă variantă ar fi ca primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, să-și lanseze un partid politic propriu. Anul trecut, apropiați ai lui Negoiță au încercat înregistrarea unui partid local croit pentru Sectorul 3, dar demersul a eșuat din motive juridice

Edilul anunța la începutul lunii iulie că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din toamnă, decizie care i-a luat prin surprindere pe social-democrați.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *