Skip to content
Politică

Robert Negoiță se plânge de salariile din primării: Am făcut o analiză și…

" "

Primarul Sectorului 3 si presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, Robert Negoiță, s-a plans luni de nivelul scazut al salariilor in administratia publica locala, de haosul din sistemul legislativ si de faptul ca alesii locali sunt „calul de bataie” al Curtii de Conturi.

Am facut o analiza pe ceea ce inseamna salarizarea in administratia publica locala si in administratia publica centrala. Nu vreti sa stiti care a fost rezultatul acestei analize. Salariile in administratia publica locala sunt la jumatate, ba chiar in administratia centrala salariile sunt de doua sau chiar de trei ori mai mari decat in administratia publica locala. Un jurist, daca lucreaza la o primarie are zece lei, daca lucreaza intr-un minister are 30 de lei”, a spus Robert Negoita, prezent la Forumul Administratiei Publice Locale, organizat  luni de Guvern.

" "
" "

El a mai sustinut ca ANAF scoate la concurs vreo 400 de posturi cu salarii de trei ori mai mari ca in primarie, pentru aceleasi atributii, in conditiile in care primariile sunt depopulate din cauza faptului ca salariile sunt foarte mici.

„Si atunci, vrem sa luptam impotriva coruptiei? Este un demers pe care noi, Asociatia Municipiilor, il sustinem. Ar trebui sa vedem ca acestea sunt problemele reale ale administratiei publice. Orice se face ar trebui sa aiba la baza niste criterii, niste principii, sa stim si noi de ce si cum„, a mai spus Negoita.

In context, acesta s-a plans si de legile in baza carora functioneaza administratia publica locala.

Zeci de institutii controleaza primariile azi. Legile se bat cap in cap, oricum ai face incalci una din ele. Acum cativa ani, exista din partea Curtii de Conturi si un soi de indrumare. De multa vreme, Curtea de Conturi nu mai da niciun fel de raspuns si noi suntem calul de bataie.

Oamenii din primarie sunt controlati de zeci de institutii, care ei au salarii de trei sau de zece ori mai mari decat cei din primarie. Daca unul din primarie greseste, plateste cu varf si indesat, dar daca unul care ne controleaza greseste, nu se intampla nimic. Isi pot permite sa faca orice, chiar aberatii, pentru ca stiu ca nu li se intampla nimic, ceea ce nu este in regula”, a spus Negoita, citat de ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *